| ___zty5 a întrebat:

Bună seara, ce crema bună îmi recomandați pentru ciupercă de piele? Am fost la mai mulți doctori, unii zic ca este micoza cutanata, alții zic ca este psoriazis. Am încercat atâtea creme și niciun rezultat, din contra a început sa îmi iasă mai multe pete. Am încercat și cu creme preparate și degeaba, ce ma sfătuiti ca nu mai știu cu ce creme sa ma dau sa îmi treacă aceste pete. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| relian a răspuns:

In primul rand trebuie sa identifici ce ciuperca este, apoi te apuci de tratament.
Spui ca ai fost la nu stiu citi doctori, unia zic ceva, alti altceva.Dar nu se pot face ceva analzie de laborator, sa se afle ciuperca care este?
Intreb, nu stiu daca se ia ceva monstra sau cum se ia, dar un laborator ar sti sa spuna ce ciuperca este.

Dupa, cauti metode de tratament. daca nu stii exact despre ce este vorba, poti da acele produse degeba, ca nu au efect, pentru ca ar putea sa nu fie pentru acele ciuperci sau ce ai tu acolo.

Ar putea sa ai o boala de aia autoimuna, poti sa dai cu ce creme vrei tu pentru orice ciuperca, no sa treaca, pentru ca nu-i ciuperca.

Este boala sau este ciuperca, is 2 chestii diferite, unul este un agent patogen, ciuperci sa zicem, in cazul unei boli, este vorba de organismul tau, reactioneaza la ceva, sau iti ataca fara motiv propriul organism.

Este daca vrei un fel de alergie, asta sa intelegi mai bine, desi altergiile au ca tinta ceva anume, polen, praf, substante care ajunge pe piele si sistemul imunitar le considera periculoase si ataca zona.

Dar ar putea sa nu fie datorita unor agenti de astia externi, caz in care se numeste boala autoimuna, adica acelasi sistem imunitar iti ataca anumite zone de pe si din corp, ca asa lea venit lor, ca nu mai stiu ce fac.
Astea tot doctorul ar trebui sa stie, dar ai nevoie de un doctor cu experienta, sa se priceapa.
Uite iti zic eu o crema, este pentru a calma sistemul imunitar in acele zone, cauta, foloseste si vezi daca te ajuta.
Clobetasol Propionate, este o crema, se face un tratament pe o durata de 2 sapmanai doar, o saptamana dai, stai 2 saptamani fara, apoi aplici iar o saptamana, asta de 2 ori pe zi.

Daca nu trece, sau sa amelioreze, atunci cauti alt tratament.Asta este primul tratament cel mai simplu, nu este cea mai puternica crema, sau medicament dar asa se incepe cu cele mai slabe.

Dar trebui sa fii sigura ca este vorba despre ceva autoimun sau despre o ciuperca, apoi mergi pe tratamente.
Crema ce am spus se da cu reteta, deci nu cred sa o gasesti asa fara reteta, adica eu vorbesc aici la mine, in RO cred ca tot la fel este.

Aceasta crema iti tempereaza sistemul imunitar in zonele pe care o aplici.
Dar nu te lasa in baza celor de pe internet, trebuie sa gasesti un doctor priceput si sa afle sigur problema ta.
Bafta si sper sa rezolvi cumva.

| noelnoel a răspuns (pentru relian):

Incepi bine si continui prost.
omul zice" am ciuperca pe piele"
de fapt nu stie ce are, poate nici nu a fost la medic si s-a uitat pe net, incearca sa se autodiagnostigheze si se autotrateaza dupa ureche, si...normal ca se agraveaza.
poate sa aiba...multe,nu e inca diagnosticat.
deci nu poti oferi scheme de tratament.

| alina2k18 a răspuns:

Micoza se trateaza greu, mergi la doctor si incearca tot felul de tratamente pana gasesti ceva ce functioneaza pentru tine, desi refuz sa cred ca ai fost la asa multi dermatologi, probabil ai incercat ce ai gasit pe netwinking
Psoriazis e boala CRONICA, autoimuna, cel mult o poti ameliora cand ai puseuri si in general medicii nu fac greseli de genul sa isi puna parafa langa diagnosticul asta si alt medic sa iti spuna ca e micoza.

| ___zty5 explică (pentru alina2k18):

La câți doctori am fost nici nu mai am încredere în iei și am folosit atâtea creme încât mi-am pierdut și speranța dar mă sperie faptul că mi se extind aceste pete am încercat toate cremele prescrise de doctori dar fără rezultat!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca e vorba despre Pitiriazis versicolor sau Tinea versicolor, una din cauze este starea sistemului imunitar (de obicei pitiriazis versicolor survine la pacienții cu un status imun scăzut);
Personal cred ca indiferent de ciuperca, cea mai buna abordare este sa iti cresti imunitatea si sa alcalinizezi organismul.
Apa cu lamaie in fiecare dimineata, sau o lingurita de bicarbonat cu apa, zilnic.
Elimini sau limitezi alimentele care produc aciditate: sucurile carbogazoase, carnea rosie si procesata, alimentele de tip fast-food, branzeturile, mai ales parmezanul si branzeturile fermentate, zaharurile, pestele si fructele de mare.
Multa sanatate!

| ___zty5 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mulțumesc

| alina2k18 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Versicolor e cauzat de o ciuperca nu e boala autoimuna.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru alina2k18):

O ciuperca care are teren propice pe fondul unui sistem imunitar scazut.

| relian a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Adica ar avea ciuperca pe piele care ii ataca pielela, dar de vina este sistemul imunitar?
Stiu ca aceasta informatie este din literatura de specialitatea, dar eu cred ca nu are nimic la baza, doar vorbe si lalaiala.

Ori alta explicatie ar fi ca eu nu stiu mai multe, decat stiu cei care au spus aceasta balarie si lumea o ia de buna.

Sistemul imunitar poate avea ceva influenta in aceasta chestie, doar daca este prea puternic, sau doar daca ataca zona in care acele ciuperci stau si ce fac ele acolo.

Adica vreau sa spun ca un sistem imunitar slab, nu poate avea vreo influenta, nici pomeneala, poate cei care au spus asta, voiau sa spuna sistem imunitar defect, sau care ataca zona si inrautateste situatia, pentru ca el nu poate ataca acele ciuperci care stau afara, nu sunt in interior.

Adica numim sistem imunitar slab ce anume? Adica sistemul care nu siar face treaba corect? Dar in cazul in care sistemul ataca zona, aia arata ca el incearca sa rezolve, adica raspunde foarte rapid si puternic, nu stiu daca putem numi asta sistem imunitar slabit.

Este logic ca sistemul imunitar sa atace zona, zic eu, pentru ca acolo patrunde si ceva chimicale, acele ciupeci cu ajutorul unor enzime descompune grasimea din piele, sau de pe piele sa o poata consuma.Acele substante produse de enzime ar putea patrunde in piele si atunci sistemul imunitar sa atace zona.
Dar in cazul asta am avea dea face cu un fel de alergie, pe linga atacul ciupercilor, ne ataca si sistemul imunitar, laughing putem spune ca sistemul este salbit?

Putem spune ca este defect nu slabit, ataca ca nebunu orice vede, chiar si chestii care nu ar face rau.
Nu stiu intreb, daca acest sistem imunitar slabit, ar insemna si chestia asta cand ataca anumiti alergeni.

Dar tot literatura de specialitate, spune si despre sistemul imunitar care ataca zona, dar nu il numeste sistem slabit.

Am citit si eu si ei enumera printre altele si aceste chestii :
- Imunitate scazuta
-Raspuns imunitar anormal, atunci cand reactioneaza exagerat la susbatntele produse de acele ciuperci.

Deci enumera 2 chestii diferite, asa ca sistemul imunitar slabit eu nu il vad ca fiind o cauza.

Adica sistemul imunitar sta linistit, n-are el treaba, asa si cum anume, sau ce anume fac acele ciuperci? Ele indiferent de starea sistemul, fac acelasi lucru, consuma acea grasime, sebum in exces pe care pielea il arunca la suprafata.
-Cum sistemul ala slabit face ca acele ciuperci sa devina mai numeroase? Pentru ca de fapt asta se intampla, ciupercile depasesc limita, sunt f numeroase, consuma mult, elibereaza chimicale care produc acele coloratii, mincarimi etc.

Eu mai degraba as atribui o vina bacteriilor, sau care sunt dusmanii acestor ciuperci pe piele, aia sa isi fi redus numarul, asa ca ciuperca in lipsa unor dusmani naturali, care sa le tina sub control, se inmultesc exagerat si se intampla ce se intampla.

Este acelasi lucru ca si la candida, din cauza dezechilibrului florei pe piele unele organisme se inmultesc exagerat si ne produc acele daune.

Daca sistemul imunitar mai ataca si el zona, mai rau face laughing dar nu putem vorbi de sistem slab, ci de unul care o luat-o pe aratura.

Scuze ca ma bagai si eu aici la tine laughing sper sa nu ma injuri, dar trebuie sa analizam, poate tu stii anumite chestii ce eu nu le stiu, mai aflam uni de la altii, sau poate descoperim minciunile ce le baga astia din sanatate.

Daca ea siar creste imunitatea, nu ar ajutao cu absolut nimic, mai ales daca sistemul ar fi unul normal.
Trebuie sa intelegem ca sistemul imunitar nu actioneaza la exteriorul pielei corect?
Acele ciuperci acolo stau PE piele, NU in piele, deci sistemul nu are cum sa le elimine, ori sa le faca ceva.

Atunci cand incearca sa faca ceva, deja o luat-o razna, ataca zona, inflameaza si mai mult situatia laughing

Ai spus despre 2 ciuperci care de fapt este aceiasi ciuperca care are 2 denumiri, una este numita intr-un fel de europeni, alta de americani in alt fel, dar este vorba despre aceiasi ciuperca.

Acu sa luam alta situatie. Sistemul imunitar ar putea sa produca ceva, sa elibereze acolo la exterior ceva substante sa elimine ciupercile? Din cate stiu nu are sistemul asta asa capacitati, dar mai stii, niciodata nu se stie, dar trebuie sa aflam daca intr-adevar asa ar sta lucrurile.
Cartea nu spune nimic din ce zic eu acum, spune ceva asa pe departe despre alte povesti, dar nimic clar, ca este slab, si ca organismul ar fi sensibil la infectii, de parca acolo avem infectie laughing deci lalaiala de asta, nimic clar.

Asa ca daca stii ceva de sistemul asta, ca ar fi capabil de lansare de rachete balistice intercontinetale si spatiale cred, in afara spatiului lor, spune, da si mie sa citesc, as fi curios.

Dar si asa, un sistem slabit tot ar trage si el acolo cateva salve de tun, zic eu laughing tu ce crezi?

Deci la cauze, aceasta cauza sistem imunitar slabit este poveste, eu asa cred, din ce stiu si analizez.
Dar cum am spus poate ca nu stiu eu multe.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Revino la acei Dr pentru control, sa vada ca s-au extins petele.
Nimeni de aici nu poate pune diagnostic pe povesti, trebuie sa ajungi tot la medic.

| StudentLaMedicina a răspuns:

Încearcă să te speli pe zonele respective cu Nizoral 2% (Ketoconazol) de la farmacie. Spală 5 zile consecutive, apoi doar de 2 ori pe săptămână.

| ___zty5 explică (pentru StudentLaMedicina):

Mersi frumos o sa încerc și asta!

| noelnoel a răspuns:

Deci....ai fost la medic dar nu esti multumit de ei? si cauti raspunsuri pe gard, ca e mai safe.
si le incerci pe toate?‍♂️
ok. atunci:
1-bolile de piele sunt greu de diagnosticat
2-bolile imune si mai greu.
insa fondul pentru amandoua este un sistem imunitar compromis si/sau o predispozitie genetica.
ce se ia in considerare pe langa ce exista acolo,la nivelul pielii:
varsta
istoricul bolilor
istoricul bolilor parintilor,fratilor
nivelul de stres(acut sau acumulat)
etc.
anamneza este vitala la probleme dermatologice.
deasemeni trebuie eeg, ekg si sange.
si tot e greu, pot dura luni.
nu exista solutii miraculoase, sau creme miraculoase.
in boli de piele "incercatul" cremelor pot agrava boala.
nNU se trateaza pielea, se trateaza boala.
ce este pe piele este doar efectul exterior.
deci solutia este medicul.
si atat diagnosticul cat si tratamentul dureaza.

| noelnoel a răspuns:

In primul rand, citatul este din raspunsul tau:
"Uite iti zic eu o crema, este pentru a calma sistemul imunitar in acele zone, cauta, foloseste si vezi daca te ajuta.
Clobetasol Propionate, este o crema, se face un tratament pe o durata de 2 sapmanai doar, o saptamana dai, stai 2 saptamani fara, apoi aplici iar o saptamana, asta de 2 ori pe zi.

Daca nu trece, sau sa amelioreze, atunci cauti alt tratament.Asta este primul tratament cel mai simplu, nu este cea mai puternica crema, sau medicament dar asa se incepe cu cele mai slabe."-si reprezinta exact ce nu ar trebui,o indicatie de tratament.
in al doilea rand,foarte nesemnificativ, isteria si proasta crestere,e fudula, si, ca si prostia, nu doare.
injuri isteric deoarece ti s-a atras atentia ca nu trebuie sa dai sfaturi de tratament de nici un fel in cazul problemelor medicale?
e problema ta.
insa in nici un caz nu este dovada de inteligenta.
de la o varsta, greu sau imposibil sa te educi, si nici nu este treaba mea.
tastatura nu trebuie sa fie un mod de refulare.
sa ai o seara buna.