anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Buna Seara.Ce sa fac sa nu mai fiu asa de speriat tot timpul?
De cate ori vad un film in care este un accident sau cineva moare din cauza unei boli sau pur si simplu vad ca cineva se bate pe strada incep sa am usoare atacuri de panica; inima incepe sa bata cu putere si respir greu.Cred ca am mostenit totul de la mama, si ea este la fel. Ce as putea face sa nu ma mai sperii asa din orice?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| michelia a răspuns:

E clar ca e si ceva genetic; esti mai sensibil si mai emotiv. Atacurile de panica sint insa favorizate si de absenta calciului si magneziului in organism. Daca ai palpitatii si tahicardie ( iti bate inima repede), iti recomand MagneB6, cite 2 tablete pe zi ( nu mai mult! ), timp de o luna. Este bine insa sa iei inainte ( nu in paralel) o forma de calciu cu fixator timp de 10 zile. O sa vezi ca devii mult mai linistit si mai putin expus.
Succes!

3 răspunsuri:
| Trybest a răspuns:

Incearca sa vizionezi aceste filme din ce in ce mai des apoi o sa ti se para o obisnuinta si nu vei mai reactiona astfelwinking

| Palaghianu_Emi_1993 a răspuns:

Cum spune si Trybest, vizioneaza filmele mai des si o sa treaca,
Dar daca crezi ca este ceva mai serios, consulta un psihologwinking
Nu e nici o rusine, parca se numea fobie happy *sper sa nu ma insel*

| Cat a răspuns:

Starea ta de teama si anxietate poate fi rezolvata prin identificarea cauzelor care te fac sa-ti fie frica. Cauzele pot fi multiple, de la nevoia obsesiva de a controla totul la fatalism. Un psihoterapeut te poate ajuta sa-ti gestionezi si ulterior sa-ti rezolvi problema.
Avand in vedere ca ai spus si mama ta are acelasi tipar al atacurilor de panica, in cazul tau e vorba si de ceva vazut si asimilat in familie. Poate nici ei nu i-ar strica niste sedinte de terapie.