| Ralux a întrebat:

Ceaiurile de plante dupa ce expira pot fi baute sau sunt toxice? Multumesc anticipat pentru timpul acordat! happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Poti sa bei ceaiul din plantele respective, pentru ca nu sunt toxice, atata doar ca nu vor mai avea aceiasi eficienta ca remediu natural, insa isi vor pastra si gustul si aroma.
Trebuie sa verifici daca nu s-au mucezit cumva pentru ca, atunci chiar daca sunt in termen de 2 ani de la data conservarii (uscarii) lor, sunt toxice din cauza mucegaiului.
De regula, plantele se pastreaza in pungi de hartie ori de panza si in locuri uscate, ele nu se usuca la soare ci, doar la umbra si in locuri curate, unde patrunde aerul pentru a nu se mucezi.
Multa sanatate.

4 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Dupa 2 ani plantele medicinale uscate se incarca treptat de toxine.Nu mai trebuie consumate.

| DiannaDi a răspuns:

Nu sunt toxice, pur si simplu nu isi vor face efectul si probabil iti va dauna organismului.happy

| ytalyanu a răspuns:

Dupa parerea mea nu cred ca e nici o problema, pentru ca o planta uscata nu asi pierde din proprietati, se poate pastra mult timp, dar depinde si de temperatura la care a fost pastrata-atentie

| adee9 a răspuns:

Draga mea nu bei si nici nu sunt toxice.
Iti sugerez sa nul bei ecsipirat ci sal arunci.
Pa, pa!

Întrebări similare