| etudor a întrebat:

BUNA seara! cine ar putea sa imi raspunda la comentariul meu dar cat mai obiectiv, ii multumesc.
-Sunt pensionara la limita de varsta, cu vechime integrala(peste 48 de ani lucrati in invatamant)
-Pentru anii lucrat efectiv mi s-a retinut lunar impozit si CASS.In urma acestor retineri si a muncii mele am obtinut O PENSIE care este considerata si de constitutia Romaniei ca un "BUN CASTIGAT"
-Acum, mi se opreste pe acest"BUN CASTIGAT"pentru a II-a oara impozit si inca 5, 5% CASS.INTREB: DE CE? Din acest bun castigat nu are nimeni dreptul sa se atinga...este al meu si numai al meu!
-Daca mi se opreste iar 5, 5% de ce ma obliga sa platesc medicatia fiind interneta in spital? PRIN LEGE, platind CASS mi-au fost asigurate asistenta sociala si de sanatate in mod gratiuit...
Acum mai vin si cu plata telefonului pentru medicul de familie.Dece? consultatie prin telefon nu se poate face! Doar pentru programare?
decat sa dau 2 EURO pentru programare mai bine ii dau pe cartofi!
ALTA METODA de a duce pensionarul la groapa?
In nici o tara din CE nu se platesc astfel de convorbiri...
-NI s-au ingradit posibilitatle de obtinere a medicamentelor compensate si am renuntat la mai bine de jumatate ca nu mai pot sa le iau. Sotul, pe medicatia lui da lunar 450 lei iar eu, 175 lei. cu ce ne mai hranim, utilitatile cu ce le mai platim? nu ne mai luam nici lenjerie intima, nici articole de uz strict necesar?
-DE ce trebuie sa mai faca si COPLATA DIN IUNIE?
DE ce desfiinteaza spitalele si le transforma in azile de batrani?
Suntem o populatie imbatranita fiindca tineretul, nadejdea noastra a luat drumul stainatatii sa-si gaseaca hrana de toate zilele dar e prea de tot! nu vi se pare ca seamaa a geocid?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Baton a răspuns:

Citez "In nici o tara din CE nu se platesc astfel de convorbiri...
"
asta e oarecum adevarat daca nu chiar 100% dar acolo e altfel...te cheama medicul periodic la consultatie daca nu chiar te obliga sa meri la el.deci nu trebuie sa platesti daca ai programare facuta de ultima data cand ai fost la el.
ce preferi? sa mergi la medic cand ai chef sau cand esti bolnava sau cand te cheama el?

atata timp cat se voteaza cu cine nu trebuie asta se va intampla...stiu stiu.imi vei spune iar povestea cu toti sunt la fel.bla bla bla.chiar nu conteaza ca sunt la fel dar am si eu o varsta si am vazut canici un partid (psd sau pnl) nu au facut ce fac astia din ziua de azi.
trebuie sa intelegi ca daca partidul nu are bani trebuie sa ii faca pe fraieri de bani sub toate formele.impozite,taxe,amenzi,cas-uri si alte porcarii.
atata timp cat toata lumea se tine de prostii.mai exact. furat,imobiliare, vanzari, carausi de masini si alte minuni si nu se munceste in tara asta nu vor fi bani.
sa faci economie bazata pe consum nu exista.
in alte tari lumea munceste si vrea sa faca ceva in primul rand pentru el.nu furat, spagi si alte minuni.
asta trebuie sa intelegi ca ce ai muncit tu pana la o varsta.nu se intampla acelasii lucru cu tineretul din ziua de azi.
multi au plecat cel putin odata in vizita la cineva si au vazut ce este dincolo si cum se traieste si ce iti poti permite si ce poti obtine daca faci ceva acolo.
aici ce sa faci? daca muncesti mai mult in speranta ca vei avea mai multi bani te inseli.patronii din Romania sunt niste gunoaie pentru ca nu te respecta si cand tie lumea mai draga te da afara, conditiile de munca sunt jalnice, banii sunt patetici si multe altele...sa nu mai mentionez de cartile de munca care in loc sa te treaca la 8 ore sa fie corect sa te plateasca ok te trece la 2 ore sau in cel mai bun caz la 4 si tie tot bani de rahat iti da si nici nu sti ca esti la 2 ore.aflii asta cand scoti copie dupa cartea de munca in rest nimic.
si mai stiu ca vor sa anuleze aceste carti de munca.deci nu stiu de unde mai aflii unele nereguli din cartea de munca.
statul, patronii si multi altii sunt impotriva cetateanului care munceste.

2 răspunsuri:
| Eva a răspuns:

Ai dreptate, e cumplit ce se intampla. Si nu face nimeni nimic!
Se aplica o politica de selectie naturala, pe principiul scapa cine poate... batranii, handicapatii, bolnavii cronici sunt considerati o povara pentru stat... acelasi stat care intretine in functii nesimtit de bine platite demnitari cu bacalaureatul luat la 25 de ani si studii la distanta, sau cazier patat sad si care nu se pot exprima inteligibil, nici macar in limba materna sad

| remus a răspuns:

Stimata D-na, spuneti purul adevar, sunt in situatia D-voastra si nu numai eu, majoritatea care am muncit cinstit, corect cu speranta unor zile mai bune la batranete. Constat cu regret ca am ajuns vremurile; techergheilor, curvelor, pupincuristilor, hotilor si excrocilor, sanse de revenire la normalitate sunt minime. Aveti va rog in vedere urmatorul aspect am ajuns sa fim manipulati, condusi de catre indivizi a caror bunici si parinti prezentau garantii moral-politice. Va doresc multa sanatate, toleranta si intelegere!