In cazul fetelor/femeilor virusul uman papilloma poate afecta : labiile, clitorisul, vulva, vaginul si ecto - cervixul, prin aparitia de veruci vulvare si vaginale, care sunt de obicei foarte clar vizibile. La ambele categorii de sexe (masculin si feminin), infectia cu HPV poate fi detectata in zona pubisului, uretrei, perineului si perianal. Vegetatia intra anale de obocei este cel mai frecvent intalnita, dar nu este intotdeauna si o consecinta a actului de penetrare anala. (receptiv/penetrat).
Vegetatiile veneriene pot sa apara ca leziuni discrete, sub forma unor papule mici, dar si de dimensiuni mari, asemanatoare ca si forma cu o conopida in zonele umede dar si sub forme filiforme, ramificate, etc. Culoarea lor variază de la alb, roz şi roşu la maro, chiar negricios uneori cu aspect pigmentat.
Raspunsul corect il poti primi numai/doar de la medicul care iti va examina semnul care ti-a aparut si iti provoaca ingrijorare. Multa sanatate!
Da, sunt, sunt multi la care li se rup negii (unora chiar le trece prin cap sa si-i taie) si se vede ca sunt negri. Insa nu poti fi sigur ca e HPV. Eu am avut negi, unii aveau putin de tot negru, am pus pe ei o solutie care i-a uscat in timp si au picat (la unul nu stiu cum am fost neatenta si s-a rupt si mda...pe langa sange am vazut capete mici negre). Ideea e ca nu cred ca asta este criteriul dupa care se pune diagnosticul.