| UtilizatorTPU2015 a întrebat:

Cred ca ma confrunt de ceva timp cu anxietatea si as dori sa stiu ce pot sa fac sa scap de aceasta stare care imi perturba grav activitatea de zi cu zi.
Simptomele care ma alarmeaza ar fi urmatoarele:
-cand merg pe strada... am palpitatii, un mers agitat, ma impiedic, simt ca m-as lovi de privirile oamenilor, respir greu, am o stare accentuata de discomfort, privirea vizibil tulburata, pot sa spun ca din exterior arat chiar suspect in nelinistea mea.

-cand sunt intr-un grup de oameni... agitatie interioara observabila, vorbit dezorganizat, senzatia ca imi vine sa izbucnesc intr-un plans incontrolabil, lipsa de aer

-iar in unele zile, pe tot parcursul zilei... ma simt ca si fumata, am reactii lente si un fel de confuzie si dezorganizare mentala greu de descris, plus starea depresiva datorata faptului ca realizez ca ceva se intampla cu mine si nu imi pot explica ce.

Ce este in neregula cu mine?! Este anxietate ce am eu? Iar daca da ce solutii as putea sa gasesc ca sa reusesc sa diminuez aceste stari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| MessAndOrder a răspuns:

Cred ca aceste simptome se pot diminua treptat prin socializare. Vrei sa vorbim?

| Violleta2022 a răspuns:

Tinctura de sunatoare face minuni! Mergi al un centru Plafar sau farmacii unde gasesti si plante medicinale si cumpara extract sau tinctura de sunatoare. Scrie pe cutie cum sa le iei!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da! Anxietate social-convulsiva, numai ca nu ai atacuri de panica inca. Dar daca nu mergi la un psihiatru, va aparea si episoade de panica, gen plans incontinuu, nod in gat, senzatia ca mori, frica de moarte, senzatia de durere de inima si furnicaturi in degete. Este si denumica boala secolului, cred ca afecteaza un procent serios din populatie in ziua de azi. Mergi la psihiatrie. Mai intai trebuie sa faci un test la psihologie. Acolo ti se pun intrebari la care trebuie sa raspunzi sincer, astfel incat psihologul sa poata determina ce anume din viata te-a afectat. Apoi cu rezultatul mergi la psihiatrie si ti se va da un tratament. Pe internet nu gasesti rezolvare la aceasta afectiune. Unii vin cu idei cum ar fi, plimba-te relaxeaza-te sau fii sociabila. NU se rezolva fara medicatie potrivita prescrisa de medic. Medicatie in functie de varsta si kilograme.

| jocker007 a răspuns:

Aceasta stare este foarte greu de depasit.Dar aceasta stare poate apare si in cadrul unei boli.La psiholog ori psihiatru oriude vei merge te va trmite sa faci analize la sange mai intai.Homoleucograma, tsh-hormoni tiroidieni-ca sa se vada daca palpitatiile sunt de aici, calciul din sange, magnezi absolut toate pot avea legatura cu starea ta.Semnele pe care le zici tu pot aprea in cadrul spasmofiliei si orice medic de mana a doua iti poate spune daca ai spasmofilie adica deficienta de caliciu si magneziu doar punandu-te sa stai cu gura intre deschis si sa vada daca inti tremura buza sau maxilarul nici eu nu prea stiu.Dar spasmofilie am si eu si am tratato greu.Sanatate.