| SaVinaVara a întrebat:

Buna seara! Daca incepi sa iei pastile pentru hipertensiune, nu o sa mai poti sa le lasi?
Nu ar trebui incercat doar un regim pentru inceput?(nici 30 de ani nu am)

Ce parere aveti despre Nebilet 5mg? Mi-a fost prescris astazi, o jumatate de pastila pe zi pentru ca tensiunea a fost cam mare. Ma pune pe ganduri faptul ca in schema de tratament e singurul medicament care nu are un numar de zile si raspunsul a fost(il iei pana cand te intorci cu rezultatele de la analize -probabil intr-o saptamana-). Celelalte medicamente sunt pentru alta afectiune.

In ultima luna nu prea m-am simtit bine(ametit, slabit)... am cumparat baterii pentru tensiometrul de mana care statea nefolosit de ceva timp si nu mica mi-a fost mirarea, ma gandeam ca poate e mica, dar era destul de mare 150/95, 140/10, 138/89 si tot asa
Dupa ce am consumat cativa litri de apa, m-am abtinut de la dulciuri si muraturi, m-am intins in pat (cred ca pozitia corecta e in sezut) si am stat linistit cateva minute si intr-un final mi-am masurat din nou tensiunea, rezultatul a fost 113/73.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Adelina4679 a răspuns:

Nebiletu nu creaza o dependență, ajuta tensiunea sa fie la limitele normale, previne cresterea frecvenței batailor inimi si controleaza forta de pompare. Se ia o perioada scurta pana tensiunea se reglează

| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca te poti lasa de medicatie pentru tensiune, dupa ce pierzi foarte multa greutate si ajungi la greutatea nromala, se stabilizeaza tensiunea arteriala si nu mai ai nevoie deloc de pastile.

Cand ai tensiune marita si esti supraponderal NU ai voie dulciuri, carbohidrati si nici muraturi.

Recomand o dieta serioasa de slabit si un sport.
Odata cu pierderea in greutate tensiunea arteriala se normalizeaza si cand ajungi la greutatea nromala pentru varsta si inaltimea ta, atunci nu vei mai avea nevoie de nici un fel de pastile.