Nu ma pricep la chestii ginecologice dar ma pricep cat de cat la antibiotice, nu stiu daca din zona aceea se poate preleva un fel de exudat cum se ia din gat de ex. pentru a sti exact ce virus este, ma gandesc ca ti-au facut analize din care a reiesit acest microb de care zici, pe baza acelor analize (din gat stiu cum se face pe partea astalalta nu am idee) se face antibiograma, si daca acolo apare ca augmentinul este un antibiotic ce distruce acest streptococus agalactiae grup B atunci il va distruge.
Din cunostintele mele modeste insa stiu ca stafilococii, streptococii si tot ce decurge din ei pot supravetui si ani de zile chiar daca faci un tratament complet (cu schema de la medic) exact sa respecti cate zile de tratament trebuie.
Eu m-am chinuit ani de zile cu o scarba de microb de asta de la gat si pot spune ca a disparut total dar greu dupa lupte seculare si dupa tone de injectii si pastile.
Dar cum am zis poate pe partea asta ginecologica si acest tip de microb poate sa treaca de la primul tratament, exista de ce nu aceasta posibilitate, dar cum am spus daca antibioticul este dat in baza unei antibiograme, daca e dat dupa ureche doar asa ca ESTE UN ANTIBIOTIC CU SPECTRU LARG NU VEI SCAPA NEAPARAT DE MICROB. Sa dai acest mesaj si acelui medic daca ti-a dat dupa ureche antibiotic fara teste pe acel microb, ca uite sunt unii care pe TPU desi nu au facut scoala uneori sunt mai bine pregatiti decat voi cei cu scoala in medicina! Sanatate iti doresc!
Am avut si eu streptococ de tip B vaginal si mi-a trecut cu tetraciclina super rapid. Sper ca doctorul ginecolog ti-a prelevat secretie vaginala pentru a-ti face o analiza cu antibiograma si nu e dat dupa ureche augumentinul. Nistatina este pentru candidoza.