| blonduu a întrebat:

De ieri mi s-a umflat amigdala dreapta, exact sub muschiul maxilarului. Nu ma doare (decat daca apas), nu am febra, nu tusesc. Am fost astazi la medicul de familie, m-a diagnosticat cu amigdalita usoara si mi-a prescris Eritromicina propionat 2 tablete la 8 ore, si pe langa asta sa mai iau hexoralette sau strepsils. Intrebarea mea este: credeti ca eritromicina este destul de puternica pentru a ajuta cu problema asta? Vreau sa imi treaca pana luni pentru ca plec din tara si nu vreau sa merg cu gatu' cat ananasul. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Avand o amigdaliata usoara, bineinteles ca iti este suficient acest tratament.Nu incerca sa iei tratament dupa ureche. Si asa luam antibiotice dupa capul nostru si nu este bine. Incearca sa nu mai bei sau sa mananci rece.
Principalele cauze de amigdalite sunt cele virale si bacteriene. Bacteria cel mai des implicata in producerea amigdalitelor este streptococul beta-hemolitic grup A (SBHGA), care produce de asemenea si angina streptococica.
Alte cauze de amigdalite, rar intalnite la persoanele cu un sistem imunitar sanatos, pot fi cele parazitare si fungice. Amigdalitele produse de virusi dureaza in mod normal intre patru si zece zile; infectia bacteriana dureaza putin mai mult. Daca simptomele includ inflamatia gatului, febra peste 38, 3 C si noduli limfatici inflamati, etiologia este cel mai probabil streptococica. Angina streptococica, diagnosticata prin consult medical de specialitate, impune urmarea unui tratament antibiotic.
Amigdalitele, au cel mai frecvent o etiologie virala, avand o evolutie favorabila in lipsa tratamentului, infectia rezolvandu-se de la sine. In cazul in care etiologia amigdalitelor este streptococica este necesar instituirea tratamentului antibiotic. Sunt de remarcat semne si simptome ce evidentiaza aceasta etiologie (streptococica) cum ar fi semnele de deshidratare (uscaciunea gurii si a limbii) sau simptome ce indica o complicatie (dureri la nivelul urechii).
In cazul amigdalitelor streptococice tratamentul antibiotic este cel recomandat. Cu toate ca si amigdalitele bacteriene se vindeca de obicei spontan, tratamentul antibiotic previne aparitia complicatiilor poststreptococice care pot aparea dupa o infectie streptococica netratata. In cazul instituirii tratamentului antibiotic, acesta trebuie urmat dupa indicatiile directe ale medicului specialist. Perioada administrarii antibioticelor este exact cea prescrisa de medic, chiar daca simptomele dispar de la inceputul tratamentului. Daca perioada de administrare a antibioticelor nu este respectata, bacteriile vor dezvolta rezistenta la medicamentul respectiv si acesta isi va pierde actiunea terapeutica la urmatoarea administrare.
Gargara cu apa sarata (1, 2 ml. sare la 118, 3 ml. apa calduta) de cateva ori pe zi, consumul de lichide calde si administrarea de medicamente antialgice eliberate fara reteta medicala (acetaminofenul) amelioreaza disconfortul datorat inflamatiei.
De asemenea se recomanda odihna si respectarea exacta a tratamentului prescris.
Repausul la domiciliu este necesar in primele doua zile de tratament antibiotic deoarece contagiozitatea persista in aceasta perioada.

2 răspunsuri:
| PSHYCH8DYLLIC a răspuns:

Cand mi se umfla amigdalitele iau Biseptrim o data la 8 ore. Mentionez ca am 16 ani si iau de doua ori pe zi ziua la 10 si mai iau seara la 6 tongue, cred ca ar trebui sa incerci pentru ca e foarte bun.

| Zenithf a răspuns:

Clar, daca doctorul ti-a prescris asta, asta trebuie sa iei. As mai adauga sa faci gargara cu, sau sa bei, ceai de salvie, este foarte bun pentru afectiuni ale gurii si gatului. In afara de tratament sa ai grija, fereste-te de curent mai ales, pune-ti vata in urechi cand esti pe masina, iar in zona sa nu-ti fie rece (de exemplu transpiri si se raceste pielea gatului, sa stergi transpiratia pe gat sa nu ajunga raceala la amigdala). Mergi si la stomatolog, este posibil ca infectia sa fi ajuns la amigdala de la o masea cariata.