| octav005 a întrebat:

Bună seara de vreo 2 săptămâni simt o durere în dreapta jos sub stomac. Posibil apendicita? Si vreau sa va întreb dacă poți face apendicita dacă ridici greutăți? Eu lucrez în confecții metalice la un utilaj si unele piese sunt ceva mai grele

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Apendicita este o boala acuta, in 1-5 zile de la debut faci peritonita si in inca cateva zile mori daca nu esti operat. Deci nu poti avea apendicita daca durerea a aparut de doua saptamani.
Nu, nu poti face apendicita de laridicarea de greutati. Insa poti face o hernie care sa se manifesta cu o mica jena inghinal. E bine sa mergi la medicul tau de familie.

| octav005 explică (pentru Brigaela):

Simt o mica durere. Jena în dreapta jos. E o durere suportabila

| Brigaela a răspuns (pentru octav005):

Exact ceea ce spuneam si eu. Nu te poti diagnostica singur daca nu ai cunostinte medicale solide si nici nu poti fi diagnosticat pe internet. Nu ai apendicita acuta, dar trebuie sa iti faci o programare la medicul de familie pentru o consultatie.

| danutzu96 a răspuns:

Ce spui tu acolo suna a hernie nu a apendicita. Dar programeaza-te la medic pentru investigatii!

| octav005 explică:

Nu am întrebat inca

| Alecsandriii a răspuns:

Depinde de varsta, dar e posibil, daca ridici poti afecta mai rau problema, de ce nu ai intrebat un doctor?

| radubz a răspuns:

Este posibil sa fie dureri generate de colon. Ai avut probleme cu alimentatia in astea 2 saptamani?

| octav005 explică (pentru radubz):

Cu alimentația nu am avut probleme. Doar durere de mijloc care o am de mai demult

| Vi003 a răspuns (pentru octav005):

Ficatul...Fa-ti un control, mai ales ca ridici greutati si asta il cam supara. Ia-ti un concediu medical si ocupa-te de tine, odihneste-te suficient si fa pauza de efort. Sanatate!