Este un virus de iarna-primavara ssin cauza deraglarilor de temperatura si in special de la ceata si de la vremea inorata cu umezeala in aer.Nu iesi din casa in aceste zile sa respiri aerul de afara ca asa se ia acesat virus.Fa-ti provizii in casa de mancare ce crezi ca iti trebuie curent ca sa iesi mai rar din casa pe perioada asta.Pentru gat nu e bun sirop, mai rau iti face.Recomandare: Lapte cald inainte de culcare, supe de pui si de vita calde cu multa verdeata, legune, carnea fiarta de pui, vita si de porc cu putin mujdei de usturoi, mamaliguta calda cu branza cu smantana, cartofi fierti, morcovi fierti si piure de cartofi cald.A se evita consumul de sare(sarea si condimentele de tip piper, boia, acrituri = irita gatul), painea sa fie moale - mananci doar miezul, coarja de la paine o dai la vrabii, pastile nu e nevoie sa iei ca nu au nici un efect.la 2 - 3 zile daca faci si un dus fierbinte este OK - o sa iti treaca raguseala din gat.Sa incerci sa scuipi daca iti vine pe gat flegma - sa ai langa tine un pahar in care sa scuipi acea saliva - posibil sa fie putin galbuie si cu putin sange sau putin maronie deschis = sa nu te sperii - asta este acea infectie ce se face in gat de la ceata, aer umed, bauturi reci, stat in curent, etc.Nu se bea cafea si se fumeaza cand ai astfel de probleme - astea irita tare gatul.