| Ajutor324 a întrebat:

DORESC RASPUNS DOAR DE LA UN DOCTOR SAU CINEVA CARE ESTE INFORMAT CU ADEVARAT, multumesc! Am 21 de ani si am o anxietate usoara, iau de 3 luni seroxat si ma simt extraordinar de bine. Intr-un an cred ca beau de maxim 4-5 ori. Ma gandesc in seara asta sa ies cu prietenii sa beau ceva si nu stiu cum sa fac, deoarece am inteles ca nu este ok sa bei cand iei paroxetina. Credeti totusi ca este vreo problema daca beau in seara asta 6-7 beri? Nu am mai baut o bere de 4 luni oricum si am un stil de viata ok. Astept un raspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
39 răspunsuri:
| Ajutor324 explică (pentru cristi202):

Inteleg aluziile, te respect pentru faptul ca ai fost civilizat pana aici, cum am fost si eu de altfel, dandu-ma ca exemplu nu sa ma dau mare sau sa sustin ca alcoolul este bun. Este rau, da! Ideea este ca am sustinut faptul ca au dramatizat tot, si nu am spus-o cu mandrie cat am baut, am spus-o doar sa confirm ca m-am simtit ok si nu am avut vreun side effect, nici macar unu.

| cristi202 a răspuns (pentru Ajutor324):

Nu cred ca mai esti acelasi. Un test simplu, arata cit de mult iti scad capacitatile doar dupa o bere. Daca dau de el pe net, ti-l arat. Ca sa vezi ca nu mai esti tu dupa ce bei. La alcool tocmai asta e problema, ca totul pare a fi OK, si nu e.
La anxietate, cred ca alcoolul totusi nu iti face rau, dat fiind efectele pe care le da. Am auzit de medici care indica putin alcool, nu mai mult de un pahar in cazurile de anxietate. La tine problema e ca ai mers la mai multe happy
In grupul ta nu v-ati certat niciodata la betie nu datorita educatiei, ci a structurii psihice pe care o aveti, si mai ales la tine e de inteles datorita anxietatii, caci aparent rezolva o problema si te face om normal. Alcoolul ori te face irascibil si violent, ori te face sociabil, vorbaret si cuminte, sunt doua stari distincte pe care le da alcoolul, si cele doua variaza in functie de tipul de persoana, de raspunsul lui la alcool.
Alcoolul nu tine de educatie, poti merge la oameni cu scoala, ce au fost cindva ceva, si au devenit alcoolici. Am cunoscut un om al strazii care a fost medic, sotia sa a murit, el a avut un accident, nu a mai putut sa isi profeseze meseria, si si-a inecat necazul in alcool. Sau, sunt sigur ca ai auzit de cazul acelui medic de la maternitatea Giulesti care s-a luat de politistul de la politia rutiera cand l-a oprit in trafic, dat fiindca era baut. Mai apoi si-a cerut scuze pentru fapta sa, si asta demonstreaza ca si cei educati o pot da in bara datorita alcoolului, si ca nu esti tu atunci, daca iti pare rau de ceea ce ai facut mai pe urma.
Eu unul, nu am stat numai cu "tarani prosti", am trecut si prin medii mai elevate. Si pot spune ca in cele mai multe locuri, alcoolul isi are locul lui.
Si daca Brigaela ti-a zis ca risti sa mori, stie ce zice, stie efectul alcoolului cu anumite pastile. 6-7 beri e nimic, nu mori de la asta, dar luate cu paroxetina pot fi ucigatoare, pentru ca alcoolul potenteaza mult efectul unor medicamente, si in cazul celor date pentru probleme psihice, efectul poate fi dezastruos. Zici tu ca nu ti-ai luat pastila, insa ele au efect si in timp, daca iei de mai mult de cateva saptamini, efectul pastilelor ramane si in perioada urmatoare tratamentului, chiar daca tu nu le-ai mai luat de zile in sir. E cum spunea Brigaela, joci la ruleta ruseasca.

| cristi202 a răspuns (pentru Ajutor324):

Da ai fost si tu civilizat pana aici. Pacat insa ca ai dat cu bita-n balta cand ai zis ca nu poti crede intr-un doctor de o tona jumatate. Crezi ca a fost un lucru frumos spus? Altfel, ai fi fost foarte OK.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru cristi202):

Observasem la un moment dat ca fac parte dintr-o generatie care consuma mai putin alcool, poate ca revolta la anii comunisti in care am copilarit si in care abuzul de alcool era foarte la moda. Dupa disctia asta, ma simt si mai norocoasă

| cristi202 a răspuns (pentru Brigaela):

Da, daca faci parte dintr-un cerc de relatii in care nu se consuma alcool, esti intr-adevar norocoasa.

Brigaela

Dar noi si eu consumam alcool, ba chiar destul de des, iar mie imi place foarte mult. Beau destul de des, adica exact in limita normal a frecventei unui consum sanatos de alcool, de 14-15 ori pe an. Imi place sa gust bauturi noi si am multe bauturi care imi plac. Dar niciodata nu beau de nevoie, ci numai de placere si nu depasesc o limita normala, adica aceea care ma face sa ma bucur de alcool, fara sa imi modifice comportamentul. Cred ca norma medicala care spune ca la o ocazie bei maxim 100 ml de alcool tare sau 3 pahare de vin (adica 3 jumatati, cum se pune paharul de vin in mod corect) sau 2-3 beri este una absolut de bun simt si nu vadde ce ai depasi-o. Poate o data in viata, cand esti mic si prost, dar dupa umilinta pe care o traiesti, prin faptul ca iti influenteaza comportamentul si, eventual, te mai si vede cineva in halul ala, cred ca te potolesti automat. Sa bei, precum cel care a pus intrebarea, cand iei un medicament de uz psihiatric, cand ai aproape 10% sanse ca consumul de alcool sa iti da probleme extrem de grave, mutilante sau mortale, este imposibil de inteles pentru mine (prostie sau comportament suicidar). Sa nu intelegi apoi ca atunci cand joci ruleta ruseasca poti sa si scapi, dar asta nu e nici meritul tau, nici greseala celui care te-a atentionat ca e periculos, este, desigur, imposibil de inteles intr-o lume sanatoasa.

| cristi202 a răspuns (pentru Brigaela):

Tu aduci in discutie consumul normal de alcool. Si e asa cum spui. Nu e contraindicat. Eu sunt impotriva lui, pentru ca era sa imi distruga viata, si stu cate vieti a distrus si va mai distruge datorita consumului exagerat, insa asta nu inseamna ca vara nu beau si eu cu sotia cand pot (am si eu problemele mele care nu ma lasa sa consum alcool) cate o bere, sau ca nu punem toamna de un vin bun, mai ales ca avem vie in gradina, dar ne rezumam mereu la un pahar, nu mai mult. Mai mult, chiar si sanatos de as fi, as considera ca e prea mult. Dar sa bei prea mult, doar ca sa fii la standardul celor cu care esti, sau sa bei cand ai medicatie care iti interzice alcoolul, eu nu zic ca e prostie, poti fi inteligent si sa faci asta, eu zic ca e inconstienta, acel "mie nu mi se poate intampla" care a dus de multe ori la lucruri grave.

Brigaela

Perfect de acord

| KinoAndreea a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Felicitari pentru gandirea ta! happy