| SalvatoreLeon a întrebat:

Buna seara, este vreo diferenta daca fumez Pall Mall/Dunhill Negru sau daca fumez Alb?
Mentionez ca sunt de 12 ani fumator.

Credeti ca conteaza daca sunt slabe sau tari? Ataca altfel organismul sau e in functie de cum esti obisnuit sa fumezi? Stiu ca nu sunt bune indiferent dar as vrea sa incep sa fumez ceva mai usor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RobertMoon a răspuns:

Logic că este o diferență, chiar mare. Daca zici că fumezi de 12 ani credeam că știi. Hai să-ți spun...
- Pall Mall negru și Dunhill negru sunt printre cele mai tari țigări de pe piață, au 10mg gudron 0.8mg nicotina și 10mg monoxid de carbon. Dunhill alb are 1 mg gudron 0.1mg nicotina 1mg monoxid de carbon. Adică sunt foarte slabe. Atunci când fumezi nicotina din țigări nu este dăunătoare, produce doar dependență (de-aia când cineva fumează țigări tari și trece la țigări slabe zice că nu le simte, din cauza cantității de nicotină), dar gudronul și monoxidul de carbon sunt toxice, dăunătoare, adică sunt niste substanțe care se depun pe plămâni când fumezi (cenușă neagră, caută pe net gudron și vezi cum arată), așa că dacă fumezi țigări cu cutie roșie sau neagră ai șanse mai mari să faci cancer la plămâni sau în gât decât dacă fumezi țigări cu cutie albă. Gudron mult = șanse mai mari de cancer. Așa că ferește-te de țigări care au mult gudron. Eu fumez ocazional Marlboro roșu, mi se par țigările cu cel mai bun fum, iar la tărie sunt ca Pall Mall negru doar că au filtru portocaliu.

| SalvatoreLeon explică (pentru RobertMoon):

Da, am auzit ca Gudronul este mult mai periculos si cancerigen decat nicotina. noi care mereu ne-am ferit de nicotina. Mutumesc pentru raspuns momentan fumez fostul Dunhill Gri care e acum GOLD 4 4 ar avea si deja nu simt nimic din ele dar ma obisnuiesc usor usor si poate voi reusi sa ajung si la alb. Nu stiam diferentele eu am fumat 12 ani dar decat rosu si negru daca erau din astea mai slabe le rupeam filtru laughing

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as recomanda sa mergi la medic sa faci niste razeX la plamani, ca a vezi cat de afectati iti sunt plamanii in acest moment, fiindca asta este cu adevarat teribil de ingrijorator.

| SalvatoreLeon explică (pentru Violleta2022):

Da, unchiul meu a murit recent fiindca avea gauri in plamani plus alte complicatii de la tigari si alcool. bine el a avut dublu varstei mele. Dar cred ca trebuie sa fac niste controale.

| sierra1 a răspuns:

~este vreo diferenta daca fumez Pall Mall/Dunhill Negru sau daca fumez Alb?~

e aceeași prostie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ce ar fi sa incepi sa fumezi ceva mai usor si sa revi dupa cateva luni sa ne spui diferenta decat sa intrebi cum e si sa astepti o parere de la cineva in loc sa incepi sa faci chiar tu schimbarea.

| FOG92 a răspuns:

Am pe cineva care imi zice ca e mult mai sanatos sa fumezi slims decat de alea tari laughing) dar ce poti sa ii faci il las in lumea lui ba fumeaza si 2-3 pachete pe zi din astea slabe... eu zic ca e acelasi rahat tot aceiasi cantitate de tutun o inhalezi

| MoonwalkPhenomenon a răspuns:

Mai bine deloc