| Ionut90_9464 a întrebat:

Fac sala de forta de vreo 3 luni si nu folosesc niciun ajutator chimic. Am 18 ani, 1.76 cm inaltime, 63 kg. Doresc sa intreb persoanele competente daca ar fi bine sa incep sa folosesc proteine sau suplimente nutritive, cum am auzit la alte persoane. Daca m-ati putea indruma, sa-mi spuneti daca ar trebui sa iau, ce sa iau, as aprecia. (as vrea ceva care sa fie cat mai bine pentru corp pe termen lung si atunci cand nu o sa mai fac sala sa nu devin o leguma sau cine stie ce)
Doresc un raspuns cat mai detaliat, deoarece nu am nicio idee de unde sa incep sau cum sa administrez aceste proteine.
Am uitat sa spun ca antrenament (sala) fac de 4 ori pe saptamana.
Nu stiu nici macar pe cine sa intreb, de aceea apelez la TPU la sectiunea Sanatate, poate exista aici o autoritate competenta.
Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| BGDs a răspuns:

Cel mai bine pentru tine e sa nu iei nimic, ci doar sa ai o dieta preponderent proteica. Asta inseamna carne (fara grasime), oua, lactate.

| mortallx a răspuns:

Pai daca zici ca te duci la sala, e imposibil ca acolo sa nu fie vreun antrenor.Intreaba-l pe el si o sa te lamureasca cel mai bine. Oricum, inainte sa iei ceva de capul tau, cel mai bine este sa te duci la medic.Proteinele si batoanele nu se iau dupa capul fiecaruia.

| mortallx a răspuns:

Asculta-l pe BGD, a zis cel mai bine.Adauga si carnea de peste deoarece contine proteine bune si putina grasime.

Răspuns utilizator avertizat
| denis112 a răspuns:

Eu am 15 am si folosesc si nu am patit nimichappy