| An89 a întrebat:

Bună seara!
Iau anticonceptionale( Yaz), iar în urma cu 2 zile am avut diaree, nu mi-am dat seama în momentul acela ca hormonii din pilula e posibil sa nu fi intrat în sânge. Am fost azi la farmacie, am întrebat farmacista și mi-a recomandat sa iau ellaOne. Pe prospect scrie ca trebuie sa iau anticonceptionale la fel ca înainte. Dacă îmi vine menstruația mai repede de cât trebuie, ar trebui sa încep alt blister sau sa îl continui tot pe acesta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la ginecologul care ti a prescris Yaz, spune i ca ai diaree este o reactie adversa pe care o ai doar tu, o intoleranta pe care nu o suportă corpul, si roaga l pe el sa i ti recomande alte pilule nu pe farmacistă, si vezi medicul care te stie ca esti pacienta lui ce zice.

| An89 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Multumesc pentru răspuns! Dar diareea nu a fost o reacție adversa a fost cauzata de altceva, iar farmacista mi-a dat pastila de a doua zi, nu alte pilule. De asta și întrebarea mea...

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru An89):

Acum ca ai luat pastila de a doua zi ai dereglat ciclul menstrual care NU o sa i ti mai vina asa cum iti venea inainte in mod regulat, farmacista nu este medic si normal ca ea are tot interesul sa isi vinda marfa din raft ca pentru asta este plătita, dar consecintele tu le suporti. Nu combina anticonceptionalele cu pastila de a doua zi, ai intrerupt anticonceptionalele sau le iei si pe alea?