| deadea23 a întrebat:

In curand as vrea sa-mi fac endoscopie pentru ca am fost diagnosticata cu gastrita acuta (de catre medicul de familie prin palpare). A spus ca este sigur ca asta am si nu trebuie sa fac nicio analiza.Bun.am luat timp de 10 zile Omeprazol, am tinut regim, desi recunosc ca uneori mai furam cate-o bucatica de ciocolata. Duminica am terminat tratamentul, dar inca ma tot doare stomacul.
Ati putea sa-mi ziceti daca doare tare endoscopia aia? Mie destul de frica.am vazut niste videouri pe youtube si la aia li se facea rau.Mersi mult. O seara placuta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Gastrita nu poate fi diagnosticata prin palpare. Iar Omeprazolul este un tratament simptomatic, nu te va vindeca. gastrita este data de un microb, Helicobacter pylori si e nevoie de tratament antibiotic pentru vindecare.
Endoscopia nu doare deloc, mai ales ca se face putina anestezie. Este doar neplacuta, dar nu dureroasa.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Am facut doua endoscopii, in urma cu 20 de ani si nu m-a durut deloc, dar depinde de fiecare, fiecare organism reactioneaza altfel. M-au dat cu un spray, care mi-a anesteziat gatul si dupa ce a trecut efectul anesteziei am simtit putina jena, dar a trecut destul de repede. Sanatate si numai bine!