Simptomele sunt extrem de sugestive de colon iritabil, mai ales ca acesta este de obicei exacerbat de un stres psihic. Esti prea tanara pentru a avea cancer de colon ereditar, iar faptul ca te gandesti la asta fara nici un motiv real arata ca ai o problema psihologica. Un psiholog te poate ajuta, daca te grabesti, fiindca suferinta ta mentala se poate accentua si sa impuna tratament psihiatric la un moment dat
Eu sunt de parere ca ereditatea este un subiect foarte discutabil. Este cum am vazut pe un site in engleza, cineva zicea:"obesity is running in my family" si cineva ii raspunde:"that's wrong, noone is running in your family". Daca obiceiurile nesanatoase mostentite in familie sunt "ereditate", atunci sunt de acord.
Ai o boala foarte grava, se numeste sensibilitate la stres. Te stresezi, ti se deranjeaza stomacul, te linistesti, ai si scaun normal.
Asta ti-a zis si nenea doctorul, sa te ierti, adica sa nu te mai agiti atata, ca strica la stomac, colon samd.
In privinta ereditatii, nu cred asta. Singurul lucru cu adevarat ereditar in privinta bolilor este ca mostenim mecanismul de declansare, in cazul cancerului de colon, o alimentatie nesanatoasa si sedentarismul.
Cred ca ai o boala foarte des intalnita! Nu este grava dar cred ca esti insarcinata!
Sigur
Scz era doar o gluma sper sa te faci bine!
Deeaandreea9156 întreabă: