| ProudArriane a întrebat:

Buna seara, in primul rand as dori sa tratati intrebarea cu seriozitate, iar respectul sa fie reciproc. (Daca considerati ca nu sunteti in stare, nu as dori sa va dati cu parerea).
Problema este ca de ceva timp aud voci. Nu mereu, dar macar odata pe zi se intampla. Nu pot spune ca sunt chiar cuvinte, in general sunt soapte, diverse sunete pe care nu le inteleg, se aud destul de clar, insa nu stiu ce inseamna. Am nevoie de un sfat, deoarece nu stiu cum sa procedez. Oare ar trebui sa ignor sau sa vizitez un psiholog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Poate ca ai auzul prea fin si auzi ceea ce majoritatea oamenilor nu aud!

| PeFuga a răspuns:

Psihoterapeut sau psiholog... cu siguranta te va ajuta. Mult succes!

| ashlee a răspuns:

Este vorba de halucinatie auditiva.
De obicei, aceasta e asociata cu tulburarile psihotice ca schizofrenia si mania.

Totusi, nu te impacienta deocamdata. Exista si indivizi care, desi aud voci, nu au o boala mintala. Halucinatiile auditive au fost asociate si cu stresul intens, privarea de somn, folosirea de medicamente, consumul de droguri sau consumul excesiv de cafea.

Deocamdata, poti merge la un psiholog. Curaj!