anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara
In urma cu doua saptamani am facut un control ginecologic si mi s-au recoltat probe pentru testul Babes- Papanicolau.

Rezultatul este :

Microscopic : Metoda coloratia Papanicolau
Celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat.
Granulocite neutrofile morfologic normale si alterate numeroase.
Histiocite si histiomacrofage.
Hematii putine.
Flora bacteriana cocica si bacilara.
Lactobacili foarte putini.

Concluzie : CII/ Modificari reactive benigne ale celulelor epiteliale scuamoase pe fond inflamator.

N. L.: Recomand examen bacterologic secretie vaginala +/ - cultura secretie col uterin.
Reevaluare citologica dupa tratament local.

Din motive obiective nu pot ajunge la medic acum. Imi puteti spune ce ar trebui sa intreleg din acest buletin medical?

Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ai cancer si nici vreo leziune precanceroasa. Ai o infectie destul de severa si e important sa te duci cat mai curand la medic pentru tratament, altfel se va croniciza si va fi tot mai greu de tratat. Medicul care a examinat lama considera ca infectia este atat de grava, incat recomanda repetarea analizei dupa tratament in asa fel incat sa se asigure ca s-a vindecat. Nu intarzia vizita la medic!

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Draga, eu nu cred ca in asemenea caz ai avea "motive obiective" sa nu mergi la medic!
Este o prezumtie ca, ai antecedentele sa se declanseze un cancer (spus pe limba "bucatareasca").
Daca nu-ti faci tratamentul la timp si nu faci examinarile ulterioare recomandate risti un cancer "de toata frumusetea"!
Este sanatatea si chiar viata ta in joc!
Si acum mai gandeste-te cat de "obiective" iti sunt motivele sa nu mergi la doctor, la tratament...

| mioara a răspuns:

Site-ul sfatul medicului

| simona24 a răspuns:

Doar cineva care este cadru medical poate sa te lamureasca sfatul meu este sa urmezi tratamentul si sa mergi la medic ceva nu este in ordine....sau scrie la "Medicul va sfatuieste"vei primi raspuns in 24 de ore.