| PamfleticaTotHellenne a întrebat:

In urma unei vizite la ORL, am aflat ca am Amigdalita Cronica Cazeoasa. Am un tratament, dar din cate stiu singura solutie este extirparea (scoaterea amigdalelor). Cum e operatia? Din cate am citit, am inteles ca e ingrozitoare, dupa operatie ai dureri foarte mari. Mi-e frica, dar in acelasi timp astept cu nerabdare sa le scot pentru ca nu le mai suport. Nu neaparat ca imi afecteaza sanatatea, dar nu suport gustul si mirosul si simt deseori ca ma inec.
Cateva pareri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Felys a răspuns:

Nu faci nimic la plamani,imi pare rau ca mama ta nu vrea sa asculte opinia medicului,din pacate fara acordul ei nu poti face operatie,poate ca ar trebui sa te plangi mai mult in fata ei si sa mergeti la mai multi medici sa auda mai multe pareri,oricum eu sunt pentru operatie clar, acum fiecare face cum crede de cuviinta, mama ta nu este suficient de bine informata de aia nu vrea sa faci operatia, cel mai bine sa marga cu tine la doctori orl si sa o convinga de necesitatea operatiei, succes

7 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

Operatia din pacate se cam simte, e destul de dureroasa, eu am scos amigdalele dupa varsta de 30 ani si m-a durut destul de tare, am inteles ca la copii ar fi ceva mai usor, oricum durerea mare vine dupa operatie, cam 2 saptamani dureaza vindecarea ranii din gat,va fi un chin sa inghiti, dar dupa ce trec toate astea nu vei mai avea probleme in veci, eu vara beau numai apa cu gheata, de ani de zile nu am mai tusit, chiar daca operatia este destul de traumatizanta restul vietii o sa te feliciti mereu pentru ca ai avut curajul sa faci aceasta operatie

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru Felys):

Sincer nu mi se inflameaza des, cam de 4 ori pe an..maxim. Numai ca am acel cazeum depozitat pe ele si emana un miros groaznic si simt ceva in gat. Nu stiu cum imi conving mama, ca este de parere ca amigdalele sunt EXTREM de importante...

| Felys a răspuns (pentru PamfleticaTotHellenne):

Gresit,nu sunt deloc impotante,nu ajuta la nimic,se zice ca sunt bariera impotriva microbilor dar eu zic ca sunt focare de microbi,ca si in cazul tau,pai mirosul ala nu vine de la microbi,nu mai amana deloc, mergi la operatie, este spre binele tau, dupa ce vei face imi vei da dreptate, si eu am stat vreo 5 ani pe ganduri sa le scot sa nu le scot dar ajunsesem sa iau antibiotice lunar,acum regret ca nu m-am operat mai repede si nu a avut cine sa ma indemne,oricum am avut probleme si cu ficamea,tot din cauza amigdalelor, a trebuit sa faca moldamin un an si nu scadea infectia din sange, ASLO, asa ca i-am scos si ei amigdalele si e foarte bine acum, nu stiu cum sa iti convingi mama dar straduieste-te ca e spre binele tau

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru Felys):

Am facut analizele, fac tratamentul dar ele tot nu dispar. Sunt groaznice, nu le mai suport. I-am zis mamei ca medicul a spus ca solutia este sa le scot si zice ca nu, ca pot sa fac nu stiu ce la plamani. Prefer sa fac tratament pentru asa ceva decat sa mai am amigdalele astea.

| Felys a răspuns (pentru PamfleticaTotHellenne):

Nu faci nimic la plamani,imi pare rau ca mama ta nu vrea sa asculte opinia medicului,din pacate fara acordul ei nu poti face operatie,poate ca ar trebui sa te plangi mai mult in fata ei si sa mergeti la mai multi medici sa auda mai multe pareri,oricum eu sunt pentru operatie clar, acum fiecare face cum crede de cuviinta, mama ta nu este suficient de bine informata de aia nu vrea sa faci operatia, cel mai bine sa marga cu tine la doctori orl si sa o convinga de necesitatea operatiei, succes

| Lola05 a răspuns:

Încearcă o metodă naturistă (măcar o lună de zile ține-te de ea zilnic; dă rezultate foarte bune) și abia apoi dacă situația nu se îmbunătățește vezi dacă merită să ajungi la operație.
Metoda de care îți zic se numește oil-pulling și presupune plimbarea unei lingurițe de ulei prin gură timp de 15-20 de minute în fiecare dimineață, imediat după trezire.
Așadar, te trezești, nu înghiți saliva aceea ci o scuipi și încerci să cureți un pic gâtul de secreții iar apoi iei o linguriță de ulei și o plimbi prin gură și printre dinți timp de 15-20 min, fără să înghiți niciun strop, după care îl scuipi și clătești gura cu apă sărată (eu spăl acum dinții doar cu periuța și cu apă sărată și se curăță foarte bine). După ce ai făcut asta poți bea și mânca normal.
Ai nevoie preferabil de ulei de cocos, care cică ar fi cel mai eficient (în care poți pune 2-3 stropi de ulei de oregano, despre care se spune că e un foarte bun antiseptic și dezinfectant, dar pe care eu încă nu l-am încercat și nu știu ce să spun despre el), dar poți face asta și cu ulei normal de floarea soarelui.
La început e posibil să îți fie mai greu, așadar în primele zile poți ține uleiul doar 5-10 minute, dar vei vedea că în timp te obișnuiești.
Nu e necesar să stai pur și simplu cu uleiul în gură nefăcând nimic, așadar timpul acela nu trebuie să fie unul pierdut aiurea. Poți în timpul ăsta să faci patul/ ordine în cameră, să te uiți la TV, să îți verifici mail-ul și contul de fb, să răspunzi la mesaje, să te joci pe telefon, să pregătești micul dejun etc etc etc.
Încearcă măcar o lună metoda asta și vei vedea cu siguranță îmbunătățiri.
Eu am folosit-o pentru problemele cu sinuzita și gingiile sângerânde și a dat rezultate foarte bune, dar este bună pentru orice problemă legată de zona buco-faringo-amigdalo-nazală (știiiu, știu, prea mult exces de zel mă face să inventez termeni laughing )
Dacă ai întrebări nu ezita să le exprimi, îți voi răspunde cu plăcere!
Multă sănătate!

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru Lola05):

Doar cu ulei de cocos? Sau pot incerca un alt tip?

| Lola05 a răspuns (pentru PamfleticaTotHellenne):

Eu am folosit ulei de floarea soarelui mai mereu și a fost eficient. Nu prea mă înduram să folosesc bunătate de ulei de cocos la asta laughing Dacă ai vreo 40-50 de lei la dispoziție (e cam scump ce-i drept, cam atât e un borcănel de ulei de cocos) poți încerca cu cocos, dar nu e neapărat necesar. După cum am zis, la mine a funcționat foarte bine și banalul ulei de fl soarelui la 4-5 lei sticla happy
Cel mai important e să te ții de "tratament" și să faci asta zilnic, timp de măcar o lună.