Păi problema este că cei care au făcut Pepsi şi Cola s-au gândit bine înainte sa-l facă, aşa că ei 'deştepţi' ca să producă mulţi bani i-au dat un gust care să-l doreşti să-l cumperi. Mereu când ţi-e sete, eşti în oraş şi te opreşti la un magazin te duci să vezi ce băuturi sunt şi rapid privirea îţi cade pe Cola sau Pepsi. Şi este foarte greu să te abţii. Spre exemplu eu, care nu beau sucuri dar mereu când văd Cola mă tentează. Dar mai bine nu .
Asa. Si? Te obliga cineva sa mananci chips-uri si sa bei Coca-Cola? E vreo lege in sensul asta? In fond, fiecare face ce vrea cu propriul stomac.
Drept sa-ti spun, chips-uri nu mananc fiindca nu le suport; Coca-Cola nu beau fiindca are gust de sirop de tuse, dar de aici si pana la a sari la gatul celor care isi bat joc de propriile organisme e cale lunga. Calmeaza-te, numara pana la 10 si continua-ti dieta cu radacini si ierburi.
Incercati si voi experimentul ala cu carnea. o bucatica de carne (de porc preferabil ca se apropie cel mai mult de cea umana) intr-un pahar cu cola, acoperit. dupa 24 de ora sa vedeti ce efect are :-s
Pai,uite un ex:mami, vine d la o muca, la alta muca.Intotdeuna este ceva de facut acasa,si fiin dobosita,fara benergie,ii trebuie ceva s'o,,bage in priza'' si anume cola. Avand cofeina,iitzi dau energie+ca mai au si zahar. Uneori, recunosc ca si eu mai beau un pahar, sau la un suc cu fetel mai bei o cola la o.5 l, sau la mall, sau MCdonalds sau etc.Incearca uh sa faci ceva,cand nu ai pic de energie cu un pahar de suc de mere! Cat despre dependenti... Uite,poate sunt strresati,sau poate au iesit de prea multe ori la o cola cu prietenii etc si uite asa apare dependenta!
SI in legatura cu fundita,daca vrei o dai, daca nu, nu! Nu sunt vanatoare! Funditzele sunt date pentru a stimula utilizatorii
Parerea mea e ca romanii nu pot inlocui Cola si Pepsi cu sucul natural, deoarece nu are acelasi gust. Eu personal sunt de acord cu tine si sa stii ca eu nu consum aceste bauturi deloc. Poate altora li se pare gustul interesant, ca nu seamna cu nici un fruct, sau ceva ce se poate manca. Acuma fiecare are parerea lui, iar daca consuma sucuri din acestea, consuma pe propria raspundere si pe riscul sau. Numai bine!
Pai e simplu... ne place! si nu ne putem invata minte, adica un prieten de-al meu de la atata cola a facut gastrita sau o boala ceva si s-a operat... dar cu toate astea tot bea muulta cola
de curand am inceput si eu sa beau multa cola, pentru ca am tine treaza noaptea si pur si simplu imi plke
Pana nu mor cel putin 1000 de persoane de la Pepsi sau Coca-Cola eu nu ma las de ele
Aceste bauturi sunt la modul cel mai serios precum niste droguri, dovedindu-se chiar ca contin anumite substante...astfel ca daca bei un pahar, pare atat de bun incat mai bei unul, asa azi, maine asa si vei ajunge dependent. Acestea in combinatie cu tigarile si fast-food-urile vor duce la obezitate si cu siguranta la o reala deteriorate a organismului. Se stie ca in Pepsi si Coca-cola ingredientul activ este ACIDUL FOSFORIC, al carui ph este de 2, 8, suficient pentru a dizolva un cui in 4 zile. Acesta este foarte daunator pentru calciul din oase si reprezinta unul dintre cei mai de seama vinovati pentru cresterea osteoporozei. Cred ca oamenii prefera sucurile acidulate in locul celor naturale datorita pretului care difera cu 1-2 lei, insa cu timpul se va face diferenta inrte cei care mananca sanatos si ceilalti. Daca nu ne permitem sa luam bauturi naturale, dupa parerea mea mai bine, bem apa. Daca vrei mai multe informatii despre aceste bauturi, scrie-mi pe adresa mea: diana_gabriela8@yahoo.com, pe mail si o sa iti trimit un material foarte interesant in Power Point. Sper ca te-am ajutat! Funda?
Fiindcă sunt dependentă de Coca Cola. Tu ai dreptate într-un fel. Nu există zi în care să nu beau cel puțin 0, 5 L. Simt nevoia de zahăr și de cofeină, care a început să nu mă mai țină trează (de-aia beam cola la început, dar acum e ineficientă).
Știu că îmi topesc stomacul și toate riscurile. Îmi asum responsabilitatea pentru durerile groaznice de stomac. Asta e, m-aș lăsa dar nu pot ceda cu atâtea tentații.
De ce nu înlocuiesc? Că alea nu au cofeină. În fond, tot ce se produce și cumpărăm de la alimentară e nociv, așa că ceva în plus de la Coca-Cola aproape că nici nu simt.
Sincer toata planeta consuma Pepsi si Coca-Cola, nu doar romanii. E adevarat ca sunt nesanatoase, ai dreptate!
anonim_4396 întreabă: