Eu zic ca piatra ponce e cel mai bun tratament Eu o folosesc si sunt multumita de ea!
Pielea ingrosata din zona talpilor este formata natural, pentru a nu ne ranii picioarele in timp ce ne deplasam (cu mult timp in urma nu exista incaltaminte), daca vorbesti de piele in exces e altceva.
eu am folosit si inca mai folosesc ulei de ricin.inainte ma dadeam pe picioare in fiecare seara dupa baie.acum ma dau o data la trei zile.imediat dupa ce te ungi cu ulei de ricin, iti pui sosete de bumbac.
Piele ingrosata si cauzele aparitiei acesteia
Chiar daca mai este putin din vara calendaristica, vremea de afara ne spune altceva si ne obliga sa nu renuntam la sandale, cel putin pentru moment. Dar, cateodata, parca iti este rusine sa porti sandale sau sa te descalti atunci cand picioarele tale afiseaza o piele ingrosata, cu un aspect neplacut. Mai mult, pe masura ce situatia se inrautateste, incep sa apara crapaturile si chiar durerile atunci cand stai in picioare.
Iar cremele din comert nu dau intotdeauna rezultate, sau cel putin nu atat de repede precum promit producatorii si, pe deasupra, sunt si destul de scumpe pentru buzunarul unui om de rand.
Dar de ce atat de multe persoane sufera din cauza pielii ingrosate pe talpi? Cauzele pentru o astfel de piele ingrosata pot fi dintre cele mai diverse, de la perioade lungi de stat in picioare, obezitatea, tipul de incaltaminte (pantofii cu calcaiul descoperit sau prea stramti), diverse afectiuni ale pielii sau tipul de mers (daca pui o presiune prea mare pe calcaie), pana la apa fierbinte (daca ai obiceiul de a-ti tine picioarele in apa foarte calda), climatul sau o dieta saraca in vitamine, minerale si zinc.
Piele ingrosata? Indeparteaza-o prin remedii naturale
1. Ulei vegetal hidrogenat. Seara, dupa ce iti speli bine piciorele, aplica un strat gros de ulei vegetal pe portiunile de piele uscata sau crapata. Pune-ti o pereche de sosete si lasa uleiul sa actioneze peste noapte. Rezultatele vor fi vizibile in cateva zile.
2. Pulpa de banana. Aplica o banana pisata pe pielea uscata si las-o sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.
3. Glicerina si apa de trandafiri. Combina glicerina cu apa de trandafiri si aplica amestecul pe pielea cu probleme.
4. Piatra ponce. Putin folosita de majoritatea oamenilor, piatra ponce ramane esentiala pentru talpi fine ca de bebelus, deoarece ea indeparteaza pielea moarta ajutand la regenerarea pielii de pe talpi si conferindu-i un aspect si o textura mai fina. Pentru o eficienta maxima, poti inmuia un disc demachiant in otel, lipindu-l apoi de pielea ingrosata si lasandu-l peste noapte, pentru ca in dimineata urmatoare sa folosesti piatra ponce.
5. Bai regulate si masaj. O baie calduta la picioare urmata de un masaj al talpilor ajuta la indepartarea pielii uscate, mai ales daca inlocuiesti apa in care iti inmoi picioarele cu ceai de musetel.
6. Suc de lamaie si aspirina. Amesteca 5 aspirine pisate cu o lingura de zeama de lamaie, aplica rezultatul pe zona cu probleme, apoi acopera-ti piciorul pentru 10 minute, cu o punga de plastic. Indeparteaza punga si foloseste piatra ponce pe portiunea uscata sau crapata.
7. Patrunjel. Adauga un pumn de patrunjel tocat in apa in care iti inmoi picioarele si tine-le asa timp de 20 de minute. Patrunjelul are proprietati antibacteriene si stimuleaza circulatia in talpa, ajutandu-te sa indepartezi mai usor pielea moarta.
Funda?