| Păduraru_Răzvan_1999 a întrebat:

Buna seara
M-am intepat intr-un roscov, de fapt nu e o intepatura puternica, nici macar nu a luat contact cu sangele. Unii prieteni m-au speriat spunandu-mi ca imi intra infectia in sange si acum sunt foarte panicat. Va rog frumos sa ma ajutati dau funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Assassina a răspuns:

Deci in primul rand linisteste-te.NU VEI MURI (nu vreau sa fiu rautacioasa dar incerc sa fiu cat mai convingatoare). Aaaa, si serios acum, ce "prieten" pune sare pe rana alutui "prieten".NIMENI.Concluzia,acesti prieteni nu aveau ce face decat sa te sperie pentru ca stiua probabil ca esti foarte grijuliu cu sanatatea ta si te inteleg, serios vorbind. Daca ai rana, sa o dezinfectezi cu Rivanol sau Spirt(Rivanolul p nu ustura dar Spirtul e mai eficient).In niciun caz nu baga sapun in rana caci atunci chiar e posibil sa il infectezi(nu ma refer la cazul in care sa ai putin sapun, ma refer la atubci cand pui SPECIAL acolo).Eu in locul tau as masa in jurul zgrieturii pentru ca sa iasa sangele(nu mult, cateva picaturi) ca sa fii sigur ca nu ti-a intrat vreun microb, desi nu prea are cum.Se mai intampla.Eu zilele trecute m-am sgariat intr-un lucru ruginit si am avut noroc ca am facut antitetanus care tine 5 ani(m-a muscat o pisica agresiva deci cred ca era turbata ca intai m-a lins si dupa aia m-a muscat

| K0sti a răspuns:

Da tu ai creier sa gandesti?

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pune un pic de paine unsa cu miere in zona intepata. Stai linisti. Eu am avut un varf de roscov de 1 centimetru in talpa si n-am murit. Prietenii tai sunt idioti. Lasa-i!

| MedRex a răspuns:

Infectia in capul prostilor. "Prietenii" vorbesc prostii. Cel mai simplu si cel mai bine e sa speli locul unde te-ai intepat cu apa si sapun, dupa care folosind alcool sanitar (spirt) degresezi zona. Odata facuta treaba asta nu mai trebuie facut nimic. Zona va fi dureroasa cateva zile, mai ales la presiune.
Daca se umfla, doare, se inroseste mergi la medic.