| Radandam a întrebat:

Bună seara! M-am programat pentru radiografia la coloana la o clinica.Intrebarea mea este, imi va citi tot acolo rezultatul? Va analiza vreun doctor radiografia si imi va veni rezultatul a doua zi? Voi cand ati facut radiografii cum a fost? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Depinde ce medic e acolo. Unii iti dau odata cu filmul si interpretarea, altii nu. Nu primesti CD, ci un film radiografic

| alina2k18 a răspuns:

Medicul radiolog o sa scrie niste mentiuni acolo, impreuna cu radiografia o sa ai si vreo 2 foi in care descrie situatia, ce e in neregula, la ce vertebra etc.
Cu ce iti da radiologul te duci la medicul de familie sau la medicul de ti-a recomandat radiografia si iti spune el cum sta situatia si ce e nevoie sa faci mai departe [ tratament, kinetoterapie etc - in functie de problema].

| JulyDreams a răspuns:

Ar trebui sa primesti si o foaie cu interpretarea, atunci cand ridici filmul/CDul.

| Radandam explică (pentru JulyDreams):

Mersi,la asta ma refeream.

| Simpatic a răspuns (pentru JulyDreams):

CD de fapt DVD se da numai dupa ce faci RMN, CT nu si la radiografie, cel putin asa stiu eu.
Interpretarea rezultatelor in cazul RMN-ului o face medicul de la clinica unde se face RMN-ul, iar interpretarea radiografiilor le face de obicei un medic de specialitate, un tert nu neaparat acolo unde se face radiografia.