| Seulbi a întrebat:

Bună seara!
Mai devreme, mi-am luat tensiunea și o aveam 120/99. M-a impacientat acel 99, așa că am luat un extravalerianic, dar, tot gândindu-mă la asta, m-am panicat și am intrat într-unul dintre puseele mele cu puls și tensiune mari, așa că am luat un propranolol de 10mg la scurt timp după extravalerianic. Există riscul să fac ceva din cauza asta? Nu am putut aștepta mai mult pentru că nu scădea tensiunea și eram foarte panicată... Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| aimullah123 a răspuns:

Salut!
Cred ca nu patesti nimic.
Daca faci atacuri de panica de ce nu mergi la un medic psihiatru sa iti dea un tratament bun?
Un Xanax la nevoie iti opreste repede atacul de panica. Sau ma rog, ce iti va recomanda medicul.

| Seulbi explică (pentru aimullah123):

Sper să nu pățesc nimic... Chiar asta plănuiesc să fac, dar momentan merg la medic ca să exclud o problemă reală de sănătate. Mulțumesc mult pentru răspuns!

| aimullah123 a răspuns (pentru Seulbi):

Cu mare placere!
Au trecut deja 14 ore. Cel mai probabil au iesit din corp deja amandoua.
Cand un medicament interactioneaza cu un alt medicament iti dai seama repede.
Eu iau Trittico cu xanax seara pentru somn. In mai putin de 30 de minute simt interactiunea dintre cele doua. Efectul e foarte puternic. Dupa 10 ore nu mai simt nimic.
Oricum propanolol si extravalerianic nu sunt medicamente periculoase. De fapt extravalerianic nici nu e medicament, este un supliment alimentar.
Poti sta linistit!
Dar sa tii minte sa nu combini pastile fara stirea medicului. De obicei cand citesti prospectul medicamentelor scrie acolo cu ce interactioneaza. Medicul stie mai bine ce medicamente se pot combina si in ce doze.

Revenind la cazul tau, pe prospectul la Extravaleriantic nu scrie nici o contraindicatie, totusi este recomandat sa nu il asociezi cu altceva daca nu intrebi un medic.

In mare parte nu trebuie sa combinam doua medicamente cu acelasi efect sau doua medicamente cu efect opus.
Exemple:
Xanax cu cofeina (unul deprima sistemul nervos, si celalalt il activeaza)
Doua anestezice diferite (probabil combinatie letala)
Medicamente cu Alcool (pot cauza halucinatii, varsaturi etc. si chiar deces in unele cazuri). Unii se drogheaza combinand xanax cu alcool. O combinatie deosebit de periculoasa.

Concluzie:
Totul a trecut, nu exista sanse sa se mai intampla ceva.
Pe viitor e bine sa fii informat. Si incazul acesta, cea mai buna sursa de informare este medicul.

3 răspunsuri:
| mmltxv a răspuns:

Nu cred ca vei pății nimic! Încearcă sa nu te mai gândești la aceea tensiune, gândește-te ca aparatul poate arată greșit și nu te mai panica din orice motiv