anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara, mai este cineva aici care s-a operat pentru reducerea dioptriilor? Eu am 19 ani si am fost la un consult la o clinica din Bucuresti ca sa ma pot opera, mi-au facut niste "controale" iar doctorul mi-a spus ca ma poate opera, pe reteta aceea scrie ca mi-a crescut doar 0, 25 la un ochi (eu am -3 la ambii) dar mi-a crescut astigmstismul cu -0, 75 si -1, 25, dar totusi, doctorul a spus ca ma poate opera insa nu poate sa garanteze ca o sa imi mai creasca, ce vreau eu sa va intreb, este daca aceeasi experienta ati avut-o si voi cand ati fost la un control de genul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiecare om este diferit!
Medicii nu-ti pot garanta ca ochii tai vor sta nemodificati, putand ca miopia sa evolueze rapid sau mai incet, in functie de fiecare persoana.

| king5151 a răspuns:

La 19 ani greu sa iti mai creasca dioptriile dupa operatie.

| doctorandus a răspuns:

Ochelarii ii mai poti schimba, ochii nu.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca tu ai o anomalie la ochi care fac sa creasca diopriile, chiar si la varsta asta micuta, atunci poate este bine sa nu te operezi, fiindca nu ti se va opri evolutia miopiei.

Bula
| Bula a răspuns:

Doar dupa varsta de 28-30 ani se poate face operatie, cand nu se mai mareste miopia. Totusi, mai tarziu (dupa varsta de 40-50 ani) poate va trebui sa porti ochelari slabi, dar cu dioptrii +.