| aryana1991 a întrebat:

Buna seara.Mama mea a fost diagnosticata cu cancer de col uterin, gradul3b,aut timp de 6 saptamai radioterapie si chimiotapie la italulOncoloc Cluj-Napoca.a este angajata in sistemul public si din cate am inteles are drptul la 1an si jumatate decodiu medical platit integral.Intrebaile mele sunt urmatoarele; o pot lua la mine in strainatate daca isi pune actele pentru concediu farsa aiba probleme? vrea si o adoua opinie medicala in italiasi as a sa stiu daca, cardul european de sanatate ii acopera costurile unei consultati si a unui eventual tratament? Va multumesc mult

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa anunte ca pleaca in strainatate, daca este in concediu medical. Si nu cred ca pentru aceasta boala are posibilitatea ed a avea 18 luni de concediu, mai degraba cred ca daca dupa 6 luni de concediu emdical nu se poate intoarce la munca, va fi expertizata de o comisie medicala si va fi pensionata medical.
Nu cred ca o a doua opinie este acoperita de asigurarile de sanatate (fiindca deja a avut un diagnostic in Uniunea Europeana). Tratamentul oncologic nu este, in general, acoperit de cardul european in alte tari decat cea in care a contribuit persoana respectiva, dar trebuie sa te interesezi exact la clinica in care urmeaza sa o duci.

| aryana1991 explică:

Mai vreau si alte opinii daca se poate

| LarissssaMagdiiiiiiiiiiii a răspuns:

E bine mama ta acum? Sanatate!