| micata129273g3geuwjw a întrebat:

Bună seara. mi s-a primit sa fac niște analize. iar medicul mi-a recomandat sa le fac când sunt in a 3 a zi a ciclului menstrual. problema e ca eu nu am ciclu regulat, vine cand vrea. a zis ca să le fac in august dacă nu vine ciclu in august atunci in septembrie.
asistenta de la noi din sat a zis ca daca nu vine ciclu sa le fac oricum analizele. voi ce spuneți?
am analize tsh ft4 cortizol fsh lh testosteron prolactin estradiol și dhea-s

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Se pot face oricand, in orice zi, nu trebuei sa astepti ciclul...

| ioana748 a răspuns:

Fa cum a spus asistenta.

| Robert2526 a răspuns:

Este necesar sa le faci cand esti la menstruatie, valorile lor fluctueaza in functie de ciclul menstrual. Daca le faci in alta perioada, sunt inutile. Poti sa le faci dar nu au utilitate clinica.

| DontActLikeMe a răspuns:

Fa-le in septembrie

| micata129273g3geuwjw explică (pentru DontActLikeMe):

Problema e ca in august fac 18 ani si asistenta a zis neaparat sa le fac cat mai repede, ca dupa trebuie sa le platesc si sunt 9 analize exagerat de scumpe. am mers pe varianta ca daca nu vine nici in septembrie le fac oricum ca expira si biletul de trimitere pentru analize.

| DontActLikeMe a răspuns (pentru micata129273g3geuwjw):

Eu am facut aceleasi analize luna trecuta, si nu a fost nevoie sa fie in a 3-a zi de CM. Daca tot ai bilet de trimitere, le poti face cat mai devreme.

| micata129273g3geuwjw explică (pentru DontActLikeMe):

Deci sa inteleg ca este ok sa le fac fara sa fiu in perioada ciclului menstrual?

| Robert2526 a răspuns (pentru DontActLikeMe):

De ce dai sfaturi eronate oamenilor?

| DontActLikeMe a răspuns (pentru Robert2526):

Nu e sfat eronat. Cum am mentionat, si eu am facut aceleasi analize fix acum 1 luna in urma, tot la recomandarea unui medic.

Repet, pentru ca analizele sa fie utile, e nevoie sa fie facute intre a 3 si a 5-a zi a ciclului menstrual. Daca tu facut altfel, ai facut gresit. Nu invata si pe altii sa faca la fel.

| DontActLikeMe a răspuns (pentru Robert2526):

Sunt utile oricum, pentru ca se calculeaza in ce faza a CM-ului esti. Cum si pe buletinul de analize iti da intervale de referinta pentru toate fazele.

Ok, crezi ce vrei, nu o sa stau sa iti explic, se pare ca oricum le stii tu mai bine.
Intervalele alea de referinta sunt in general pentru pacienti, nu pentru medici. Ca sa te evalueze corect, medicul are nevoie sa faci analizele exact cand trebuie. Ce nu intelegi?