| DanySoare a întrebat:

Bună seara.Multumesc pentru răspunsuri.Am constipație, nu pot merge la baie decât ajutat de laxative.Iau de aproximativ 6 luni sennalax capsule.Ce să fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca ai asemenea probleme de atata timp, ceva nu este in regula. Alimentatia ta este fara lichide.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Colonoscopie trebuie sa faci ca sa vada medicul cauzele constipatiei, si endoscopie trebuie sa faci.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Primul lucru sa îți schimbi radical alimentația.

| dullcat a răspuns:

Buna.La medic ai fost?

| DanySoare explică (pentru dullcat):

Da.In mai.Mi a zis regim plus un supliment alimentar plus tarate de grau plus alt medicament.Dar eu nu l-am luat, decât ocazional.Medicul crede că am colon iritabil

| dullcat a răspuns (pentru DanySoare):

Doar ocazional? Pai nu-i ok, nu crezi? Omul acela nu se distreaza dand asa medicamente pentru ca retetele sunt pe hartie frumos colorata, ci este in interesul lui sa te ajute.Dar daca tu nu doresti nici sa te ajuti pe tine, respectand recomandarile medicului, atunci nici strainii de pe TPU nu o vor putea face.

| johnnny123 a răspuns (pentru DanySoare):

Deci ai fost la doctor, ți-a prescris un tratament, dar tu nu l-ai respectat. Și acum te întrebi în continuare "ce să faci?"

Păi dacă tu nu respecți tratamentul prescris de doctor, noi cu ce să te ajutăm? Vrei să-ți facem un descânt online să te scape de constipație?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Schimba-ti dieta.
Mananca ciorbe, supe, legume si fructe. Bea limonada sau alte sucuri facute-n casa.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Schimbați medicul internist, iar dacă se poate financiar mergeți la un spital universitar.
Pentru o digestie lentă nu se consumă tărâțe deoarece conțin amidon care, se știe, are rol de legare în gastronomie.
Mergeți pe internet și căutați bucătărie indiană, chineză și cercetați condimentele și combinații de condimente pentru tranzitul intestinal.
Condimentele au rolul creșterii acidului din stomac, care se pare că nu aveți suficient.
De asemenea, constipație, mai poate apărea și de la problemele de inimă.
Iar, pentru cârcotașii atotștiutori de aici, scriu din experiența mea, nu din auzite!

| DanySoare explică:

Da