De la Ana la Caiafa nu la caifa, stii tu ceva dar nu tot, numai medicul ei de familie o poate trimite la RMN sau Radiografie, ar putea merge ea la un medic ortoped sa o consulte, multa sanatate.
? Am omis o litera.
O fost la RMN /bazat pe RMN i o dat diagnosticul asta.
Voiam sa știu dacă o trecut cineva pe aici și care sunt pași mai precis.
Mulțumesc.
Lombosciatica este o afectiune a unui nerv inflamat, in sectiunea lombara.
Ni se intampla tuturor asta, in anumite perioade ale vietii, fiindca stam prea mult intr-o pozitie inconfortabila care face ca nervul dintre vertebre sa fie presat si sa se inflameze.
Se rezolva de catre un medic de oase (chiropractor) sau prin medicina sportiva (diverse terapii).
Evident ca nu mai are voie sa stea in pozitii proaste si nici sa stea mult pe scaun, fiind obligatoriu sa-si controleze pozitai dreapta pe scaun si sa se ridice la fiecare 1 ora sa faca miscare.
daca este in criza nasoala, poate afce infiltratii cu boicil in coloana, sau poate sa foloseasca anumite unguente, care relaxeaza musculatura locala si "amorteste" locul pana ce inflamatia scade. Evident ca primeste de la medic si medicatie adecvata.
A primit medicamente, zadarnic.
Provoacă dependenta. Cum nu le mai lua, cum iarăși aceiași durere.
Trebuie sa treacă la alt pas cred.
Aștept poate apare cineva care o trecut prin situație și știe mai precis.
Mulțumesc pentru răspuns
Medicatia data este sa ajute la durere, dar nu-i corecteaza coloana si nici nu dezumfla inflamatia.
Stand tot timpul in aceeasi pozitie, fara sa faca exercitii care sa-i indrepte coloana si sa-i destinda partea afectata, nu se va simtii mai bine. Este un cerc vicios!
Daca nu face ce trebuie nu are cum sa se simta bine, iar un chiropractor o poate ajuta enorm.
Cumnatul meu a fost la un prag de operatie, dar nu a ajuns niciodata acolo, desi 2 medici i-au zis ca nu are cum sa scape in situatia lui grava si totusi, cu exercitii de sport si sedinte la chiropractor a reusi sa fie nromal si sanatos.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Asa da.
Folositor?
Carmen133 întreabă: