| reb18 a întrebat:

Bună seara, oare cineva a luat monural pentru infecție urinara mie mi-o dat de la urgențe dar nu îmi prea trece infecția? Vouă vo trecut cine a mai folosit și știe?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

O infectie urinara nu trece intr-o singura zi de tratare!
Daca este foarte bine ales antibioticul, atunci poti scapa cel mau repede in 3-4 saptamani.
Mergi la medicul de familie sa-ti faca reteta pentru un tratament de o luna, dupa care repeta analizele urinare!

| Violleta2022 a răspuns:

Daca infectia nu a trecut, inseaman ca acel antibiotic nu este cel indicat pentru infectia care o ai.
Repeta testul de urocultura si vezi ce bacterie este prezenta acolo, ca trebuie schimbat tratamnetul cu ceva care omoara taman acea bacterie.

| relian a răspuns:

De regula infectia urinara este cauza de o bacterie comuna pe care o stiu mai toti doctorii.
Asa ca oricine are o infectie urinara, doctorul ii prescrie un antibiotic, fara sa faca un test sa vada exact despre ce bacterie este vorba.

Daca tu iei acele antibiotice si dupa stiu si eu 5-10 zile nu incepe sa se amelioreze, atunci trebuie sa incetezi sa mai iei antibiotic, sa te duci la medicul respectiv si sa trimita unrina la laborator, pentru a vedea exact despre ce bacterie este vorba.

Sint cazuri in care antibioticul ce il prescrie medicu sa nu faca absolut nimic, pentru ca este o alta bacterie mai putin comuna si trebuie un antibiotic special pentru ea.

Am patit eu asa ceva, nu mai stiu exact cate zile, dar luasem oricum peste 5 zile antibiotic, doctorul m-a sunat sa ma intrebe cum sta treaba, a zis stop si vina inapoi. Mam dus, a luat urina a trimis la laborator, a venit rezultatul bacteria lu peste prajit laughing era una de aia suparata rau, a trebuie sa iau un antibiotic anume, timp de 40 de zile.

Deci si tu ai nevoie de o analiza de laborator sa se vada exact cu ce bacterie ai dea face.

Sint 2 tipuri de analize, una rapida la care se vede atunci pe loc ca ai bacterii ce au cauzat infectie, apoi alta de laborator, acolo se uita respectivii la microscop ori ce fac aia cultura si vad exact despre ce bacterie este vorba.

Cind nu trece cu antibioticul dat de medic, trebuie facut asa cum am spus.
Dupa ce iti trece, ar fi bun sa mai bagi inca un test sa fii sigur ca a fost eliminata acea bacterie.

| blackann a răspuns:

Eu nu am folosit Monural.

| aneliram a răspuns:

E antibiotic.