| Ae1 a întrebat:

Bună seara! Pentru doamnele care au trecut prin asa ceva: am rana pe col, doctor mea (la rețeaua regina maria) recomanda electrocauterizare. Am auzit pareri contra acestei proceduri. Cele care ati făcut procedura îmi puteți spune experienta dvs? A mai apărut rana, va simțiți bine? Mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Recoamnd cauterizarea sau criogenizarea, ca rana pe col uterin este facut de o infectie HPV cu tulpina cancerigena.

Nu sta pe ganduri, elimin-o cat nu avanseaza ca sa nu ajungi in cativa ani cu cancer de col uterin, fiindca cancerul nu doare, decat in ultima faza a lui, cand esti pe moarte.

Vad ca ai numai 16 anisori si rana pe colul uterin, asta insemnana ca este o tulpina de HPV foarte agresiva, care avanseaza rapid odata ce progreasarea ei a ajuns sa-ti corodeze colul atat de mult si iti poate face cancer in 2-3 ani.

Iti dau un sfati serios: nu mai accepta sex fara prezervativ ca mai sunt inca 5 tulpini de HPV care provoaca cancerul de col uterin, cancerul ovarian, cancerul mamar si bucal, asta pe langa SIDA, clamidia si alte boli sexuale grave.

| Ae1 explică (pentru Violleta2022):

Bună, analizele arata ca nu am absolut niciun virus, infecție, bacterie, stafilococ.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ae1):

Displazia de col uterin (rana pe col uterin) este provocata de infectai cu HPV sau cand ai avut interventii chirurgicale repetate, precum avorturile.
Tu ce ai avut din astea doua?

| helpforyou a răspuns:

Cunosc cateva doamne care au facut aceasta procedura. Pentru ele a fost ok.
Asta nu inseamna ca la tine va fi neaparat la fel.
Iti recoman sa ceri a doua opinie de la alt medic. Si compare cele doua opinii medicale ca sa ai o situatie clara a ta.

Succes.

| Ae1 explică (pentru helpforyou):

Aceasta este a doua opinie, prima doctor mi-a dat ovule pentru tratare. Nu s-a tratat din contra s-a mărit

| helpforyou a răspuns (pentru Ae1):

Hmmm. nu stiu ce sa zic, dar daca cu prima nu s-a rezolvat, iar la al doilea tratament nu esti sigura, eu zic ca sa mai mergi la un medic.
Stiu alta programare, posibil si alti bani + disconfortul creat. Dar totusi daca nu te sinti inca confortabil cu acest nou tratament, mai incearca totusi un medic. Am auzit odata un medic care spunea de o operatie, ca daca din 5 medici x spun ca sa o faci, de abia atunci sa faci. Adica a spus ca e mai bine sa ceri 5 opinii ca sa fii sigur. Pana la urma vorbim de propria sanatate.