| joKilks a întrebat:

Bună seara, rog seriozitate.Joi,îmi veniseră problemele, şi în general mă ţin 5 zile,deci astazi "scăpam". Vineri dimineaţa,după ce m-am trezit şi am fost la baie, m-am schimbat...şi m-am dus înapoi în pat.Stau ce stau,şi dintr-o dată simt nişte înţepături în interior, şi parcă mă strângea ceva straight face şi mă durea destul de tare.Am zis,cine ştie, din cauză că sunt pe stop şi..eh.Dar,nu e chiar aşa,după aceste dureri,nu îmi mai curgea deloc, şi...deja au trecut 4 zile de la acele înţepături,şi am observat că, nici acea secreţie I don't want to see nu mai curge deloc.Mi-e puţin frică.Am păţit ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Xenaaaa a răspuns:

Nu,stai linistita, nu ai nimic.de la menstruatie ai organismul slabit, plus ca e vara, e cald ..eu am asa in fiecare vara, stai linistita:d mananca niste branza, lapte chestii din astea si iti revii

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost dereglări/întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex NEPROTEJAT, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări şi NU ai de ce să te îngrijorezi!

Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de dereglări!

În acest caz, TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană ( sau una vaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune şi multă sănătate.

| joKilks explică (pentru bursuc001):

14 ani, mă scuzaţi...nu m-am gândit şi la vârsta...sunt undeva pe la mijloc.Prima menstruaţie am avut-o la 13 ani.Da, am mai avut întârzieri în trecut şi nu, nu mi-am început viaţa sexuală.

| bursuc001 a răspuns (pentru joKilks):

Înţeleg că eşti în primul an de CM, deci, aceste dereglări sunt NORMALE.
La fel şi întârzierile anterioare.

În acest caz, NU cred să fie vreo problemă, stai LINIŞTITĂ!

Totuşi, dacă mai apar dureri de ovare în afara perioadei menstruale ( sau în afara perioadei ovulaţiei ), atunci este indicat un control ginecologic şi o ecografie ovariană.
Durerile de ovare în afara celor 2 perioade nu sunt normale şi pot indica o anexită ( răceală la ovare ) sau alte afecţiuni.

O seară/noapte plăcută şi somnic uşor.

| ElenaSA a răspuns:

Neobisnuita situatie.Mergi la medic.