Imi pare sincer rau de problemele tale. Am cunoscut oameni care au avut probleme similare cu plamanii si s-au facut bine. Sfatul meu este sa nu cauti raspunsuri aici. Char daca e bine intentionata, lumea de aici nu poate sa iti dea solutii pentru probleme atat de complexe. Mergi la un psihiatru bun. Nu iti fie teama de judecata celor din jur. Multi spun ca la psihiatru merg doar nebunii, dar nu e asa. Un psihiatru (atentie, psihiatru si psiholog sunt lucruri diferite) te poate pune pe medicamentele necesare sa ameliorezi panica si anxietatile. Un psiholog te poate ajuta sa identifici sursele problemelor, sa iti dai seama cum le poti minimaliza, si in timp poti scapa de ele, poate chiar si de tratamentul prescris de psihiatru. Pe linga tratament, poti sa incerci si terapii alternative, gen hipnoza. Cunosc o hipno-terapeuta rusoaica, face adevarate minuni in unele cazuri. Nu toate, dar poti incerca, nu se stie de unde sare iepurele. Yoga, meditatie, poate vegetarianism/veganism... Trebuie sa te documentezi despre toate astea, solutii exista, dar trebuie sa le cauti. Doamne Ajuta!
Nu îți mai pune întrebări la care nu știi răspunsul. Sa ai mintea ocupata, razi cu colegii, prietenii, familia, fa o integrama, joacă-te, bate un cui, loveste-te peste deget. Lucruri minore care îți pun în mișcare sângele. Fa exercițiu respirator sa ajungă oxigenul la creier
Salut.
Incearca sa te REORGANIZEZI psihic.
Tu faci ATAC DE PANICA din cauza faptului ca nu stii sa te descurci.
Incearca asa, te rog :
Pasul 1: Tu iti raspunzi la intrebare.
Pasul 2: Alege dinainte un prieten sau parinte care sa te sfatuiasca.
Pasul 3: Lasi intrebarea pe TPU si iti raspunde lumea
Pasul 4:Cauti pe google
Pasul 5:daca nu exista nici la un prieten,google, TPU un raspuns atunci considera raspunsul ca fiind egal cu intrebarea daca Dumnezeu exista pentru atei(nu are raspuns)
Daca intrebarea pe care ti-o adresezi e una personala si nu are treaba cu TPU, google, roaga un parinte sa te ajute.
Daca problemele cu memoria se simt grav, poate te-ai lovit la cap si ai amnezie.
Bună! Îți mulțumesc pentru frumosul tău răspuns. Problema este în felul următor: eu da m-am lovit la cap dar nu acum ci în 1988 când eram la grădiniță și aveam 4 ani. De la acea lovitură fiindcă am căzut cu partea din spate a capului am făcut Epilepsie gradul 13 miocronică se numește sau așa ceva adică nu fac spume la gura sau sa cad pe jos oriunde sa fac criza Mulțumesc LUI Dumnezeu ci mai tresar în somn ușor noaptea. Chiar pe data de 11 Iulie am împlinit 38 de ani iar logodnica mea care are grijă de mine ca o mamă spune că nu am mai făcut de o luna așa ceva adică de când am lăsat tot ce tine cofeină. Înainte beam multe energizante,hell-uri, Red bull-uri, monster, căni de cafele pe zi, cola, pepsi orice conținea cofeină. Dar pentru mine nu mai funcționau nu mi-am dat seama de asta de acest lucru și probabil acum sunt si în sevraj mental/mintal sau cum se numește din cauză că le-am lăsat toate deodată acum când am avut problemele de sănătate. Doar fumez și atât și am mai redus și din țigările zilnice. Am lăsat păcănelele +cafelele+tot ce conține cofeină și m-am învățat minte. Acum că m-am liniștit nu mă lasă mintea mea în pace. Iar întrebările erau/sunt ceva de genul : cum îl cheamă pe cel care l-am cunoscut acum nu știu câți ani nu știu unde? Ce a zis nu știu care în emisiunea În căutarea adevărului la care ne uitam noi iar mie replica sau un cuvânt mi-a atras atenția și dacă îmi amintesc și nu mai știu răspunsul îmi întra creierul în panică nu mă lasă în pace parcă pana mu găsesc răspunsul corect. Ce număr avea la mașină omul care l-am văzut în nu știu ce zi și mi-a atras cumva atenția mașină lui? Chestii de genul ca să mă înțelegi. Iar astăzi am fost la prima programare la psihiatru împreună cu logodnica mea și am primit tratament. Ma simt un pic mai bine dar nu grozav încă. Sper sa aibă rezultate tratamentul rezultate pozitive și bune, corespunzătoare. Doamne ajută!
Tu poate nu realizezi, dar întrebările pe care ți le pui, chiar daca ai ști răspunsurile, nu te ajută cu absolut nimic. Să zicem ca îți aduci aminte de numărul de la mașină a ăluia cu Audi de acum 3 ani. Așa, și? Cu ce îți ajută în viață? Cu nimic. Deci dacă nu îți aduci aminte, ce pierzi care te-ar ajuta în viață? Nimic. Dacă de exemplu îți amintești că replica din emisiune era despre gogoșile din mall, că sunt la reducere marțea. Dacă nu îți amintești replica, ce pierzi? Faptul că nu știi că marțea au gogoși mai ieftine in mall? Nesemnificativ. Calmează-te. Ține-te de tratament. E bine că ai renunțat la cofeină, mai ales energizante. Taurina aia din ele e nenorocită rău. Eu îți recomand și yoga, hipnoterapie, și dacă vrei să îți exersezi memoria și creierul, învață ceva nou. O limbă străină, sau să cânți la un instrument, sau jocuri gen Sudoku, Simon Says. Dormi minim 8 ore pe noapte.
Doamne Ajută!
PS. Durează câteva zile să intre în efect tratamentul. Nu te descuraja.
Bună seara! Am citit mesajul dvs pentru care vă mulțumesc foarte mult și consider că aveți dreptate în tot ceea ce mi-ati scris și vă voi urma sfatul. Am fost un pic dezorientat și speriat deoarece niciodată în viata nu ms-a intamat lucrul ăsta. Am fost la un doctor psihiatru care mi-a dat un tratament eficient în urma căruia ma simt mult mai bine. Vă urez multă sănătate și toate cele bune?
Mă bucur dacă îți e de folos. Ai viața înainte. Mulțumește-i lui Dumnezeu mereu că ai o așa logodnică, e mare lucru. Ține-te de tratament și totul va fi bine. Am uitat să mai menționez ceva. O terapie numită neurofeedback. Nu știu cum se numește în română. În America e folosită pentru soldații care au fost răniți în război, sau pentru victimele accidentelor vasculare, etc. Îți revitalizează creierul, învață cum să își folosească anumite circuite. Nu e pe bază de medicamente, sunt niște antenuțe care se pun pe cap, măsoară undele emise de creier. Practic e o gimnastică a creierului. Ajută mult pe cei cu istoric epileptic ca tine, pe cei cu autism, șamd. Sigur trebuie să existe și în România. Doamne Ajută.
Buna ziua si va multumesc/multumim frumos pentru raspunsurile dumneavoastra coerente si folositoare. Vom incerca sa gasim si noi in Romania daca exista aceasta terapie/acest fel de terapie neurofeedback. Incerc sa ma incarc cu energii pozitive intrucat stiu ca sanatatea mea depinde doar de mine in primul si in primul rand. Momentan ma voi tine de tratamentul actual si voi incerca si terapia recomandata de dumneavoastra. Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru ca sunteti un om cu suflet care m-ati ajutat/ ati incercat sa ma ajutati cu un sfat/ mai multe sfaturi bune si folositoare. Va doresc o zi frumoasa si aveti grija de asemenea si de dumneavoastra! Multa sanatate familei dumneavoastra si cat mai multa Credinta! Doamne ajuta!