| DanielPrintul84 a întrebat:

Bună seara și bineînțeles La multi ani vă urez tuturor astăzi de 1 Decembrie 2024! Am și eu o întrebare dacă îmi permiteți : Cum să scapi de scabie și cum să previi scabia? Problema este că am două persoane la mine in familie care întotdeauna au suferit de probleme dermatologice, iar acum suferă de scabie. Au fost internate și la spital la secția dermatologie unde nu au reușit să le facă absolut nimic bun, s-au dat și cu diverse creme, și cu oțet cu care se pare că le mai trece un pic cate un pic daca se dau dar tot nu au scăpat de tot în decurs de câteva luni. Iar acum 2-3 săptămâni am fost la ele acasă am stat sa mă uit la tv exact in patul și pe pătura cu care una din persoane se învelește și tare îmi e să nu iau și eu. Știe cineva să îmi răspundă? Dau fundă!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Rudele tale au nevoie de deparazitare interna.
1 catel de usturoi zilnic, timp de 14 zile. Dupa aceea vor functiona si cremele.

Cauta mai multe detalii pe sfatulmedicului

| DanielPrintul84 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mulțumim frumos pentru sfat. Le voi transmite. Multă sănătate vă dorim

| Violleta2022 a răspuns:

Scabia numita si raie in popor, este boala omului nespalat, imputit, ingalat.
Se curata tot, se fierbe si se calca toate rufele, hainele, paturile, asternuturile, incaltamintea, prosoapele si imbracamintea, fiindca raia este foarte contagioasa si se ia la toata casa si la oamenii cu care intrati in contact.
Nu et mai duc deloc in casa oamenilor cu raie, ca nu-i de gluma!