anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara si la multi ani! Am o veche problema, de ani de zile, si anume mainile si picioarele mereu reci! Doar ca, de cateva luni, simt in talpile picioarelor o presiune, o oboseala, in special in scobitura talpii, care e mai adanca decat a familiei mele, si in special la repaus, cand ma relaxez. O farmacista a zis ca s-ar putea sa fie din cauza circulatiei proaste, si netratata se poate agrava. E adevarat? Voi ce parere aveti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| leo24 a răspuns:

In primul rand cel mai probabil ai probleme de circulatie si de aceea ai extremitatile reci. In al doilea rand daca durerea la talpi a aparut brusc sau fara o explicatie de genu "stau mult in picioare datorita muncii" atunci sa stii ca în picioare durerea poate indica o problema la alt organ. In talpa exista zone reflexogene si locul in care te doare indica probleme la un anumit organ. Cauta o poza pe net "zone reflexogene talpa".

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Porti tocuri?

| anonim_4396 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu, decat foarte rar.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, probleme cu circulatia!
Ti-as recomanda sa te apuci serios de sport si circulatia se va imbunatatii, durerile din talpa si oboseala vor dispare.
In timp, problema se va agrava daca nu incerci acum sa repui organismul in functiune, sedentarismul este de vina!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Muncesti fizic, cablaje, sau ai ortostatism? Pentru ca circulatia la nivelul picioarelor se mai datoreaza si acestor probleme. Incearca sa faci mai multa miscare, sa faci bai fierbinti cu sare, sa stai cu picioarele mai sus decat in mod normal si vezi ce efect are.

| Horusss a răspuns:

Si eu zic ca ai probleme cu circulatia sângelui, eu zic sa consulti un doctor el iti v-a spune exact ce este de facut.
Multa Sanatate.