| GruiaElena a întrebat:

Stie cineva de unde pot procura Adderal-ul din România?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Donsavas a răspuns:

Te pot ajuta eu. Scrie mi in privat!

3 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

La orice farmacie cu reteta verde de la psihiatru

| GruiaElena explică (pentru AdelinaC):

Si daca nu am ADHD sau altceva ca psihiatrul sa imi dea o reteta, cum procedez?

| Donsavas a răspuns (pentru GruiaElena):

Dacă nu ai adhd,iti poate da Modafinil,un înlocuitor al adrafinilului(acesta din urmă fiind precursor si hepatotoxic).
Adrafinilul s-a scos de pe piata din acest motiv si acum se vinde doar ilegal. Modafinilul in schimb se gaseste si la noi in farmacie dar doar cu reteta. Mai este si armodafinil da nu se gaseste la noi,deși acționează la fel.
Acestea sunt stimulente mai usoare ca Adderall ul sau Concerta/Ritalin care se dau in Adhd la copii in special si in narcolepsie,o boala neurologica mai serioasă și mai rara ca epilepsia.
Adderall si concerta sunt amfetamine. Sunt asemeni cocainei. Pot provoca dependenta,deci se poate abuza usor de ele. Abuzul ar putea duce la neurotoxicitare si psihoză cronica. Nu recomand sa fie luate dacă nu e neapărată nevoie si fara supraveghere medicală.
Multi pediatrii refuza sa prescrie concerta la copiii cu adhd,preferând modafinilul(privirile ca denumire) care e mai scump d dar mai sigur sau atomexatina(strattera) care se compensează si este mult mai slab.
Pentru narcolepsie se dau in general amfetaminele fiindca sunt f puternice iar la ei au acțiune antidepresiva si stimulanta,fiindu le necesare si făcându i sa trăiască normal,având un risc redus de a dezvolta psihoze.
Modafinilul se da pe reteta si la depresivi,aici referindu ma la cei fără motivație,Nu la depresivii prost dispuși si care nu vad sensul vietii. Depresia este de mai multe feluri iar dacă n o tratezi corect,se poate agrava si te predispune la suicid.
Ce pot spune sigur e ca cel mai bine este sa obții modafinil cu acord medical si ca nu se compensează,deci costul il vei suporta tu.
Cele mai usoare variante pentru cei cu depresie trecătoare sau deficit de atenție sunt piracetam(nootropil) sau pramiracetam(pramistar).
Primul este ieftin i ar al doilea costisitor dar cu prescripție se poate compensa. Unele farmacii le eliberează si fara reteta,deoarece acestea spre deosebire de amfetamine ca Adderall sau alte med. Nu sunt toxice, Nu acționează direct asupra creierului. Ele doar ajuta la o mai buna vascularizare transportand glucoza necesară neuronului mai bine si ducand la o mai buna oxigenare. Nu sunt droguri ca restul, deci nu ti schimba psihicul si nici nu dau dependenta. Sunt cele mai sigure, de aceea medicii le eliberează cu ușurință iar unii farmacisti mai fac excepție cand le vad.
Oricum, pentru invatat, cel mai bun tratament ramane exercițiul. Spor la invatat!

| Porcusorul a răspuns:

Vezi Catena, Richter sau alte lanturi nationale de farmacii.

| GruiaElena explică (pentru Porcusorul):

Am fost la câteva si nu aveau, adică cel putin asa mi-au spus.