Parerea mea este ca nu te poate ajuta o carte sa capeti incredere in tine, cartile te pot ilumina este adevar, dar in cazurile stimei de sine scazute face minuni fie psihologul, fie o persoana de incredere cu experienta mare de viata (o persoana culta din tpate punctele de vedere) care te poate invata lucruri si sfatui fie in cazurile in care stima de sine este ca un efect secundar al unei tulburari psihice atunci te ajuta medicul psihiatru.
Nu in ultimul rand tu te poti ajuta pe tine insuti!
Sa incepi sa iti pese din ce in ce mai putin de vorbele rautacioase ale altora fata de tine!
Nu exista om caruia sa nu-i pese daca cineva il jigneste sau il vorbeste de rau! Diferenta este ca unii trec foarte usor iar altii foarte greu!
O ruda de-a mea mi-a zis in trecut sa tratez lucrurile neimportante din viata mea cu indiferenta! Pentru ca stia ca din anumite puncte de vedere sunt ca tine, ma atacam din orice.
Acum nu imi mai pasa atat de tare de ce zice x sau y despre mine, ba chiar ii pun jos din cateva vorbe unde este cazul...insa solutia este cum ti-am zis sa nu iti pese si gata!
Oamenii care nu exista nu sunt barfiti! Daca existi si esti barfit inseamna ca "traiesti" si cineva care nu are ce face, din diferite motive simte nevoia sa te barfeasca
Cartile ofera informatii nu cunoastere.
Tu trebuie sa fii focusat pe ceea ce faci, sa muncesti din greu, si vei ajunge sa te doara la basca... nu exista scurtaturi.
Te afecteaza ce zic pentru ca probabil asa e.
Baga sala, munca, fa bani etc... o sa te imbunatatesti si nu o sa mai aiba ce critica... alta solutie nu exista, asta e singura.
Corp puternic minte puternica, daca esti si asigurat financiar si cunosti lume, viata devine mult mai faina si usoara, nu exista scurtaturi, ori faci ce trebuie, ori ramai la fel.
Nici o carte nu o sa te ajute, singura ta varianta e sa inveti singur, sa te maturizezi si psihoterapie.
Din cate se pare problema pleaca de acasa si din societate:
https://www.scritub.com/gradinita/MICROCERCETARE-Imaginea-de-sin85646.php
Rux_5597 întreabă: