| iloveyoumaria3 a întrebat:

Buna seara. Sunt disperata. Am o cunostiinta care a baut mult si a cazut si s-a lovit la cap. In momentul in care s-a lovit la cap a adormit instant. Nu cred ca a fost o lovitura f puternica dar a adormit. Apoi s-a trezit dar nu putea vorbi. A fost transportat la spital iar de atunci este intr-un somn profund. Va rog imi puteti spune despre ce credeti ca ar putea fi vorba? Este pe moarte? Nu am aflat nimic momentan dar sunt stresata tare.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| MistarGoGu a răspuns:

Posibil un Avc *( Accident vascular cerebral ) La spital ce ti-au spus?
Nu cred ca a fost asa ușoară lovitura aia! Orice lovitura la cap poate produce leziuni interne *( în craniu ) serioase! Posibil ca i-au indus medical o stare de coma sa îl protejeze! Sigur ca poate exista și risc de deces sau sa rămână cu leziuni după!

| Analex17 a răspuns:

Poate fi coma. Cel mai bine incearca sa afli de starea lui de la camera de garda a spitalului.

| iloveyoumaria3 explică (pentru Analex17):

Este in coma, am aflat acum? Sunt sanse de supraviețuire? Nu stiu cum sa ma mai liniștesc

| iloveyoumaria3 explică (pentru MistarGoGu):

Este in coma, nu se stie daca alcoolica sau din cauza loviturii. Credeti ca o persoana in coma se mai trezete vreodata?

| Violleta2022 a răspuns:

Asta numai medicii iti pot spune, fiindca noi nu stim ce i s-a intamplat in cadere sau daca a facut comotie cerebrala, atac de inima sau a paralizat.
Nu-ti inteleg nici disperarea si nici stresul, ca nu-ti este parinte, sora sau copil, doar o simpla cunostinta, fara importanta.

| MistarGoGu a răspuns (pentru iloveyoumaria3):

La ce spital? Ce oraș? Posibil sa-l transfere la unul mai mare dacă are semne de AVC! Cu asta nu este de joaca! Dacă nu se acționează rapid exista risc mare sa rămână paralizat! Pot sa fie zile, săptămâni sau luni de coma!
Doamne ferește!

| iloveyoumaria3 explică (pentru MistarGoGu):

Este in coma. Nu are avc. Posibil coma de la lovitura sau coma alcoolica. Momentan piatra neamt spitalul. Nu se stie exact. Oare se va mai trezi vreodata? E o pers ff apropiata mie si sunt f stresata.

| gabicoo a răspuns:

Și de ce ești așa de panicată? Nu cumva tu l-ai împins?winking

| MistarGoGu a răspuns (pentru iloveyoumaria3):

O sa facă investigații orele / zilele următoare sa vadă totuși dacă a fost ceva afectare interna!

| ioanalilith43 a răspuns:

Nu cred ca e pe moarte. posibil ar fi faptul ca e in coma cel mai probabil una alcoolica

| Furnicuta000 a răspuns:

Cutia craniana e destul de rezistenta dar depinde si de cat de grav a fost impactul si de la ce distanta a cazut. Unii dupa ce se lovesc nu au nimic, altii isi pierd cunostinta dar isi revin complet, altii intra in coma, altii mor. E greu de spus cat va sta in coma si daca va ramane cu sechele, de asta nici medicii nu stiu ce sa spuna in astfel de cazuri.
Stii ce s-a intamplat cu Dana Roba, nu? A primit nu stiu cate lovituri de ciocan in cap, i-a fost facuta cutia craniana bucati (ii si lipseste o parte din frunte, uita-te la poze cu ea), a fost in coma, medicii nu i-au dat absolut nicio sansa, dar uite ca a avut un inger pazitor si acum si-a revenit aproape complet. Ar fi putut sa ramana cu sechele grave gen sa ramana paralizata, sa ramana cu retard ca o leguma, sa nu mai zic ca putea sa moara. Deci speranta exista intotdeauna, nu ai ce sa faci decat sa te rogi

| iloveyoumaria3 explică (pentru Furnicuta000):

Are hematom f mare, starea lui este f grava

| Furnicuta000 a răspuns (pentru iloveyoumaria3):

Cati ani are?

| Kufu95 a răspuns:

Asta doar medicii îți pot spune, nu are nimeni altcineva știi cât de tare l-a afectat lovitura.