| Anaasstasssssiaa a întrebat:

Sunt fată și am 16 ani, ma confrunt cu coșurile, nu pot sa spun că am foarte multe, însă am puncte negre destul de vizibile, păr pe corp, in unele zone ale corpului îl epilez, însă in unele nu și as vrea sa știu dacă la vârsta de 16 ani pot să îmi dau seama dacă in corpul meu sunt mai mulți hormoni masculini decât feminini (femeile știu la ce ma refer) sau asta e doar adolescența, iar anumite probleme le pot depista mai încolo?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

OPunctele negre nu sunt inca cosuri, sunt doar poro care s-au umplut de mizerie (praf, impuritati, amestecate cu transpiratie).
O igeina facuta corect si zilnic va elimina punctele negre, care necuratate la timp, astupa porii ii infecteaza si asa ajung bube pe fata.
Fa-ti o spalare mecanica cu apa calduta, sapun de bebelusi sau Dove (care-i mai balnd) si malai.
Sapunesti bine fata, pui degetele in malai si apoi le pui pe fata, incepand de la frunte, coborand spre tample, obraji, nas, baza nasului, in jurul gurii, barbia si eventual gatul.
Miscarile se fac usor, ca malaiul sa nu iti raneasca fata, fiindca este rugos si dur.
Atentie, nu se da cu clabuc si malai pe pleoape si in jurul ochilor!
Dupa curatrea completa cu clabuc si malai, se clateste fata cu apa curata si se sterge cu un prospop f curat prin tamponare (nu frecare).

| Amy6 a răspuns:

Este doar adolescenta momentan. Din păcate parul este una dintre problemele principale ale noastre, femeile. Poți scăpa de el doar cu aplicarea laser dar nu îți recomand, fiind încă mică și nu dezvoltată total. Lasă timpul să treacă, îngrijește-te cât și cum poți, fă anumite tratamente naturiste pentru punctele negre, uită-te în oglindă în fiecare zi și spune-ți că ești MINUNATĂ! Te pup!

| Anaasstasssssiaa explică (pentru Amy6):

Îți mulțumesc din suflet, pur și simplu aveam nevoie de asemenea cuvinte, nu înțeleg de ce eu sunt mai,, diferită" in adolescenta, ma refer la par facial si par corporal, îmi doresc din suflet sa nu am alte probleme și sa se rezolve odată crying! Te îmbrățișez cu drag!

| Amy6 a răspuns (pentru Anaasstasssssiaa):

Parul facial este destul de nasol, îmi pot da seama. Așteaptă să crești mai mult, să te dezvolți și după, in caz de necesitate, apelează la un profesionist in domeniu. Te pup!

Și asta nu e tot... menstruație neregulată crying ma sperie foarte tare, ma gândeam la nivelul crescut de testosteron...

Din păcate nu îți pot da nicio informație despre, dar nu cred. În primii doi ani este normal să ai o menstruație neregulata, acum depinde de cat timp o ai. Poate ești și stresată, asta influențează mult ciclul.

La 14 ani mi-a venit prima data...

Atunci probabil este normal. Apelează la un ginecolog daca te sperie asta. Și mai ales vorbește cu niste persoane de încredere și care știu mai multe pentru a nu te ingrijora ulterior (mama, bunica, mătușa)

Mulțumesc din suflet pentru tot:*

Cu drag! :*