| FaraNumeCaiMaiBine a întrebat:

Buna seara, sunt femeie am 28 de ani si un copilas de 6 anisori, am relatie de 1 an.nu pot spune ca e cea mai roz relatie dar nici groaznica, de vreo 2 saptamani am aflat ca am HPV,pap bun fara modificari,veruci in interior nu exista, doar la suprafata, bun partea stranie e ca mi s-a spus ca perioada de incubatie a HPV-lui e intre 3-6 luni si se transmite prin sex sau pe piele atingeti cu cineva care are, iubitul meu are negei pe gat fata in zona intima avea 2 negei dar pe langa picior, si mama lui este plina si chiar ai si solutie de ardere, bun cand am depistat ca mi-au aparut si mie acesta a inceput sa urle ca eu eram bolnava de mult si l-am imbolnavit si pe el i-am spus exact ce mi-a zis si doamna doctor si mai rau a facut ca ce insinuez ca am luat HPV de la el ca eu eram bolnava de la inceput si ca de aceea nu eram eu de acord sa ii satisfac lui placerile bolnave sexuale, i-am spus clar ca daca eu eram bolnava de 1 an de zile ma tratam ii spuneam si lui, si mai ales ca perioada de incubatie e intre 3 si 6 luni mie dupa 1 an mi-au aparut acesti negei pe care si el si mama lui ii au! I-am spus ca sa lasam totul asa.ma duc ii cauterizez pe toti urmez tratamentul si asta e ca nu e ceva grav, azi m-a invitat in familia lui la gratar, toata ziua sa comportat execrabil cu mine, iar seara eram eu el si sora lui langa gratar restul familiei lui mai departe putin iar iubitul meu in gura mea spune-i si lu sorumea ce ai tu pe jos ca i-am spus eu deja tot ...am simtit ca imi pica cerul in cap, cand l-am auzit ca el despre probleme pe care e posibil ca tot el sa le fi provocat vorbeste cu sora lui, imi e greu de conceput si acceptat ca barbatul cu care sunt barbat care are 31 de ani a sunat-o pe sorusa sa ii spuna ce am eu! Voi cum vede-ti situatia? Mi se pare mie deplasat fiind sub socul vestii acesteia cu HPV sau chiar am dreptate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Conform cu ce spune medicina, daca el avea acesti negi iar tu nu-i aveai inainte sa fii cu el, aparitia la tine, ar avea cauza pe el.
Cu alte cuvinte din ce povestesti si daca asa stau lucrurile, el tea pricopsit si pe tine cu ce avea el, nu tu pe el.

Dar tu esti sigura ca el are negi in acele locuri ce spui? Sa nu confunzi negii cu alunitele.
Negii se numesc medical veruci, popular le spune oamenii negi intelegi?

Iti spun asta pentru ca tu spui ca ai verugi, dar la el spui ca are negei. Dar daca el ar avea negio, is tot verugi nu is altceva.

Dar daca el are alunite, atunci alea nu au nimic in comun cu negii sau verugi, absolut nici o legautura.

Deci trebuie sa faci diferenta ori sa stii exact ce are sotul tau, negi (verugi) sau alunite.

Cam asa stau lucrurile. Poate sa fie el de vina, asta daca are verugi, iar daca are negi, nu are legatura cu ce ai tu, cu verugile tale, deci ar bate cimpii.

Negii daca ar avea pe unde sp[ui gat, mani, picoare, poti sai deosebesti de alunite, negii sunt mai rugosi, au suprafata rugoasa, pe cand alunitele au suprafata neteda.
Ambele sunt excrescente pe piele, dar cum arata suprafata este diferita. Cauzele sunt si ele diferite, nu are absolut nici o legaura intre ele, intre negi si alunite.

| FaraNumeCaiMaiBine explică (pentru relian):

Buna are negi plantari el iar mama lui are negi exact ca ai mei, nu sunt alunite, sunt negi negi care in medicina se numesc veruci dar el nu considera ca negi si verucile sunt aceleasi ....doar prin simplul fapt de a nu cadea vina pe el, si el si mama lui sunt plini de aceste veruci pe gat piept fata spate iar el in zona intima avea 2 in zona inghinala si imi spusese la inceputul relatiei ca sunt negi si ca ii arde mereu ...ca asa are si mama lui

| relian a răspuns (pentru FaraNumeCaiMaiBine):

Daca tu nu ai avut inainte, e bun ca tea pricopsit acum asta cu care esti.
Alt barbat nu gaseai decat infestatu asta, asa sd e naspa arati ca nu te vrea alt barbat decat un infestat, care acum da vina pe tine?
Ai copil banui ca este cu alt barbat daca are 6 ani, iar cu infestatu asta esti de doar 6 luni.
Nu e bine ca zic infestat, dar cand vezi pe unia care se dau loviti, spune ca tu l-ai infestat, desi tu spui ca si maicasaare si asa erau de cand iai intilnit, merita sa le spui asa.

Eu spun sa pleci de la asta, ai 28 de ani esti tinara si neloinistita, dal la jalea, el spune altora ce ai tu, m cand el e plin? vai de noi.

Tu nu l-ai vazut de la incepuyt ca are newgi, la ce ai mai acceptata sa stai cu unu asa? Hai una este sa ai 1-2, dar daca tu spui ca are pestwe tot, si in zona intima, eu sioncer iti spjn, m fugeam de nu-mi mai trebuia nimic.
Dar tu stii de ce stai cu el, daca ai acceptata oameni asa, stiind ca te poti impodobi si tu cu asa ceva, e bun, inseamna ca esti in limba dupa un nenorocit.

| FaraNumeCaiMaiBine explică (pentru relian):

Ai lui sunt mici in comparatie cu cei pe care ii am eu, dar asta pentru ca banui ca ii arde, i am gasit in camera DuoFilm, iar el are foarte multi in zona gatului pe fata cativa iar in zona intima avea 2 3, l-am intrebat ce sunt si mi-a zis ca sunt negei, nici eu nu stiam despre acest HPV, iar eu stiind ca si mama lui are si ei au zis ca e genetic niciodata nu m-am gandit ca poate fi o boala transmisibila, nu sunt o femeie naspa si nici saraca cu duhul, am ramas singura cu copilul de cand eram gravida, mi l am crescut frumos, mi am cumparat apartamentul meu mi, l am renovat...dar nu stiu de ce nu pot pleca din relatia asta toxica

| relian a răspuns (pentru FaraNumeCaiMaiBine):

Nu pleci ca iti este teama, dar iti zic, pleaca cit esti tinara, cu cit stai mai mult cu atit te vei obisnui si apoi iti va fi mai greu sa o faci.

Legat de acesti negi, sincer eu nu stiu ce sa cred, adica daca se transmit, sau daca apar din alte cauze decat ni se spune.
Cind eu aud de virusuri, deja nu mai cred nimic. Desi am invatat despre aceste organisme, am facut ceva microbiologie pe la scoala unde am fost, inca nu-s lamurit de aceste virusuri.

Adica un daunator sa poata cauza o excrescenta pe piele. Nu stiu mi se pare prea mult.
Am avut colegi la scoala generala care aveau negi pe degetele de la mina, ii taiau cu lama laughing noi fiind copii nu stiam de povestile astea, dar nu ne-a dat si noua, ori in familia lui, sora lui de exemplu nu avea.

In sfarsit, cand nu putem verifica adevarul, mergem dupa ce ni se spune, care merge, dar nu ne obliga nimeni sa credem.
Eu pot vedea bacterii, pot vedea ciuperci, la fel si tu si orice om, dar nu putem vedea virusuri, sa venit cu povesti ca ar fi organisme cand vii cand ar fi nevii, adica cand organisme cand altceva si asta ma face sa fiu mai reticent la povesti.

Tu o sa faci vaccin de asta HPV dar iti garantez ca nu-ti garanteaza nimeni ca nu o sa ti se mai intimple. Pina la urma vacinurile nu stiu cit ajuta, poate atunci cand esti atacat si daca ai facut vaccin, dar dupa ce vaccinul nu mai are efect cea facut el revine la normal, adica sistemul imunitar revine la normal. Ce se intampla? Vei avea ceva celule imunitare cu memorie pentru acel organism care a fost eliminat.
Aceste celule imunitare vor ramane inactive tot timpul. Cind apare acel microrganism iar, este trezita acesta celula imunitara.

Acum care o fi diferenta intre trezirea celulelelor care au mai avut dea face cu un microrganism si alte celule care nu au avut, nu stiu cita diferenta este, dar in oricare caz sistemul imunitar va raspunde la fel, doar ca probabil ca durata de timp, aia ar face diferenta, desi nu stiu ce mare diferenta de timp ar fi.

Oamenii cred ca un vaccin ajuta luptind cu stiu si eu virusurile, nici pomeneala de asa ceva, vaccinurile de fapt lupta cu sistemul imunitar laughing il pacaleste sa produca anticorpi specificii acelui vaccin, pana la urma tot organismul tau lupta cu agentii patogeni nu vaccinul.

Cind folosim antibiotice, da, alea omoara bacterii, ajuta sistemul imunitar omorind el personal bacterii, pentru ca antibioticul este otrava pentru bacterii.

In sf asta e alta poveste, scuze ca am deviat de la subiectul nostru.Ai copil, nu arati rau, ai 28 de ani, asa ca nu dispera, barbati sunt destui.
Mie sincer nu prea imi plac oamenii care au escrescente pe piele.Eu de cand ma stiu am avut pielea curata, nici pistrui nu am avut, acu mi-au aparut asa cate unu icio colo, nu pe fata, pe corp, dar ici colo cate unu.
Nu am nimic cu oamenii care au escrescente de astea gen negi sau alunite, nu au ales ei sa se nasca asa, dar eu daca stau cu o femeie prefer sa nu aibe chestii de astea happy
Daca a spus ca sunt negei e clara, aia sunt, HPV ce spune medicina, acu ca asa o fi asta e mergem cum am spus dupa ce se spune.
Dar uite, de exemplu copilul tau desi sta cu voi, va atingeti, el nu are, de ce? Intebare de baraj laughing or sa spuna unia, copilul este rezistent, vraja marii.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"Infectia cu tulpini de virus uman papilloma se transmite prin contact sexual sau alt tip de contact intim direct piele la piele.

Anumite tipuri de HPV determina aparitia de condiloame (negi genitali), iar altele determina aparitia de displazii (leziuni precanceroase) care pot evolua in cancer. Majoritatea infectiilor cu tulpini de virus papiloma uman nu determina aparitia leziunilor canceroase, dar infectia cu anumite tulpini ale virusului HPV poate sa determine aparitia cancerului de col uterin."

Urmează tratamentul, dar fă-ți și vaccinul. Te protejeaza de mai multe tulpini, mai ales de cele canceroase. Ai 50% reducere cu trimitere de la medicul de familie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Tu ai văzut că are negi. Nu ți-ai pus întrebări, ce sunt ăștia, se transmit, sunt cancerigeni?

Spune-i surorii lui să-și facă test PAP. HPV este responsabil de îmbolnăvirile de cancer de col uterin. Mai multe nu trebuie să-i explici. Daca tine la sănătatea ei, se va testa.

Despre individ ți-am răspuns la celelalte întrebări. Se pare că te complaci în situație și mai scrii din când în când despre vreo întâmplare incomodă. Situații care se vor repeta și vor crește în gravitate. Dar dacă ție îți este bine așa, ce putem noi face? Este viața ta.
Cel mai trist e că la mijloc e prins un copil inocent - copilul tău. El are nevoie de tine in cea mai buna formă emoțională.
Sexul cu acel mascul merită să îți afectezi sănătatea ta emoțională? Acum și cea fizică. Merită?

| Konstantinos99 a răspuns:

Virusul HPV e doar ceva estetic, adica nu mi se pare de luat in seamna. Ce a facut el e copilaresc si nu trebuie sa il iei in seama. El tea dat esti a lui ce mare lucru. O fi la criza de 40 de ani. EE succes dumnezeu sa va ajute sa va bucurati unul de altul de copil/ de copii. Astea vin si pleaca sa ramai cu aurul in inima

| FaraNumeCaiMaiBine explică (pentru Konstantinos99):

Hpv nu e doar estetic. femeile pot face cancer.rani pe col. tratamentul obligatoriu este de 2 ani pentru a scapa de acest virus care ramane in corp iar la orice scadere a imunitatii reapare. apoi intervine chestia ca se ia pe cale sexuala si stau si ma gandesc, oare m-a inselat sau il avea dinainte sa ma cunoasca...

| Konstantinos99 a răspuns (pentru FaraNumeCaiMaiBine):

Sunt multi care au, se poate face cancer de la orice asta e doar o motivatie simpla. Intrebarea ta caute dezbinare, tu ca fameie esti inima relatiei! Nu cauta si tu scuze ca si el te rog

Nu caut, chiar am fost pasiva la aflarea vestii, am inceput sa am deranjul in momentul in care a spus la toata familia lui ca eu l am imbolnavit iar de 2 saptamani zilnic imi zice de n ori ca el nu se mai culca cu mine pana nu ma tratez ca il imbolnavesc si pe el si ca el se spanzura daca se imbolnaveste din cauza mea, ca eu stiam ca sunt bolnava si l-am imbolnavit intentionat

| Konstantinos99 a răspuns (pentru FaraNumeCaiMaiBine):

HAHA da nu il lua in seama. Daca ai fost virgina la casatorie e clar pricina daca nu mda nu se stie. La uni li se activeaza dupa ani virusul.

Am fost virgina am fost 7 ani cu sotul apoi am avut o relatie de 3 ani iar dupa 2 3 luni l-am cunoscut pe el, plus ca la 2 luni dupa ce l-am cunoscut pe el mi-am facut analizele toata pap bun, nici macar o bacterie ceva nu am...mi sau dat doar vitamine pentru ami regla ciclul menstrual nimic mai mult