depinde ce tip de hepatita: A, B, C. daca e A, nu cred ca e nicio problema. numai sa stati izolati pana isi revine. la B si C ma abtin. consultati neaparat medicul, cea mai buna solutie. daca nu a avut si cand ati ramas insarcinata, nu e asa mare riscul. oricum, exista riscuri si pentru dupa nastere, asa ca, luati masuri.
Dar dv ati luat hepatita? Daca e doar suspect s-ar putea sa nu se confirme, nu va alarmati, mergeti la medicu de familie si el va sfatuieste in cunostinta de cauza, nu asteptati prea mult pentru ca e necesar sa luati decizii in graba pentru ca dureaza pana primiti rezultatele exacte, o analiza virusologica dureaza 7 zile pana se da rezultatu si sa nu trebuisca prea mult timp pana sa luati o decizie definitiva.
Diferă, dacă a fost înainte de a rămâne gravidă suspect de hepatită, atunci s-ar putea ca şi fătul să aibă aceleaşi probleme, dar sunt si alte cazuri în care copii moştenesc gena bunicilor, străbunicilor şi nu va fi afectat de boala, tatălui! Sunt multe cazuri de genul acesta! Încearcă să faci un ecograf şi medicul îţi va spune dacă e sănătos fătul, dacă e sănătos nu ai de ce să-ţi faci griji! se va observa la ecograf orice problemă apărută în timpul sarcinii!
da, se poate să crească sanătos, dacă moşteneşte gena bunicilor sau a străbunicilor sau chiar a unchilor care nu sunt suspecti de hepatită sau nu au avut vreo boală!
Virusul hepatitei B se transmite prin contact sexual doar in proportie de 10%. Am 36 de ani si sunt diagnosticat cu hepatita virala B cronica, am deja 4 copii, si atat sotia cat si copii au iesit la analize negativi, adica nu au probleme cu Hepatita B. In legatura cu relatiile sexuale, nu am folosit niciodata prezervativul.