| ElennaMădăă a întrebat:

Tatal meu nu mai vede aproape deloc sad si...un doctor i-a zis ca trebuie operat de cataracta... sad. Din pacate, pt a face operatia dureaza foarte mult...si tatal meu vede mai greu pe zi ce trece...Intrebarea este: S-ar putea sa orbeasca de la asta? crying(( :O Si daca, doamne fereste, orbeste, se mai poate vindeca? crying

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cataracta se opereaza cu mare succes in zilele noastre... e o operatie extrem de simpla, dureaza 10 minute

| CuriousStuff a răspuns:

Am intalnit in practica la ofalmologie o batranica care dupa o operatie de cataracta vedea toate literele de pe acel panou (optotip) si eu (cu 0.5 pe ambii ochi nu vedeam ultimele randuri).
Dupa operatie de obicei iti revii foarte bine. Poti sa "orbesti" pana la operatie, dar dupa iti revii.

| ElennaMădăă explică:

Offf...va multumesc enorm! Chiar azi mi s-a luminat ziua cand am aflat ca tata a fost programat sa ii ia masuratorile ochilor. Ma bucur ca va vedea din nou, chiar daca pana la operatie nu o sa mai vada... sad happy!

| ElennaMădăă explică:

Gretta, dar....sa zicem ca nu mai vede deloc pana in operatie. Dupa operatie o sa vada?