| RebbiRebi a întrebat:

Bună seara!
Știe cineva care sunt pașii pentru a putea interna pe cineva definitiv la psihiatrie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Https://bit.ly/34Ifscs

| DeyCj a răspuns:

Definitiv NU există. Spitalul de psihiatrie NU este penitenciar.Medicii acolo tratează pacienţii, şi chiar dacă aceştia au probleme psihice lipsirea de libertate tot la codul penal se încadrează.
Dacă tot vrea ca să fie internată pe veci la psihiatrie atunci trebuie să facă ceva grav de tot şi la expertiza medico-legală să iese că nu a avut discernământ în momentul producerii faptei.În rest NU va fi privat de libertate, adică internat pe veci la psihiatrie.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Vezi că bolile psihice sunt moștenire genetică. Poate că știi gluma aceea:
"Karma este la fel ca și poziția 69. Primești exact ce oferi!"

| minrest a răspuns:

Nu se face internare definitiva la psihiatrie. Pot tine un pacient internat cel mult trei saptamani odata.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu il poti interna cu forta daca nu ti-a facut nimic, el trebuie sa decida. Daca face ceva ilegal si se constata ca e un pericol pentru societate atunci se poate interna cu forta dar nici atunci nu cred ca e definitiv. Pana la urma sta acolo pe banii statului si nu cred ca le convine sa il tina la nesfarsit

| siriusblack98 a răspuns:

Nu tu decizi din păcate sau din fericire cât timp stă o persoană internată la psihiatrie. Această atribuție le revine doctorilor.

| Yuoia a răspuns:

Definitiv nu se poate. Si nici temporar, fara acordul pacientului.
Ma intreb de ce vrei sa faci asta.

| RebbiRebi explică (pentru Yuoia):

Pentru ca nu vrea sa țină tratamentul, iar dacă nu îl tine începe sa devină violent.Iar el sta cu părinții lui care sunt in vârsta și nu ii pot face față.
Încerc doar sa ii ajut

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar daca are tentative de suicid repetate, psihoza sau schizophrenia si daca reorezinta un pericol pentru societate. da ce o facut varul tau de esti asa nervoasa?

| RebbiRebi explică (pentru anonim_4396):

Nu tine tratamentul și devine violent cu părinții care-s in vârsta. încerc doar sa-i ajut cu ceva

| anonim_4396 a răspuns (pentru RebbiRebi):

Am înțeles sad și eu las interna definitiv daca ar face așa.