anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara! Tocmai am aflat ca am tulpina 16 de HPV, cea care provoaca cele mai multe cancere. Conform discutiilor cu ginecologul pot face vaccinul Silgard/ Gardasil si sa merg la controale periodice. El mi-a spus ca pot face vaccinul, dar am citit pe internet ca acesta nu ar avea efect daca sunt deja infectata. Care este adevarul? Daca as face acum vaccinul m-ar proteja?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vaccinul nu te mai ajuta cu nimic acum, odata ce ai deja infectie cu HPV.
Medicul iti spune ce vrei tu sa auzi, dar citeste si intereseaza-te, odata ce esti deja infectata, vaccinul este frectie la picior de lemn.
Din pacate, HPV-ul l-ai luat de la sex fara protectie.
Evident ca apar si stiri mincoase pe internet, tocmai pentru ca sunt interesati sa vanda vaccinul acela, nepasandu-le ca la tien nu mai are nici un efect.

| Violleta2022 a răspuns:

Vaccinul de HPV este acum INUTIL, odata ce esti deja infectata!
Citeste toate documentele medicale, ca scrie clar ca odata infectata nu ai cum sa mai fii protejata.
Vezi ce bine era daca foloseai prezervativ la sex?

| dannyel86 a răspuns:

"Vaccinul HPV are eficacitate dovedita, puatandu-se utiliza ca modalitate de a preveni contractarea unei infectii la persoane care nu si-au inceput viata sexual.

De asemenea, s-a dovedit eficient si in cazul pacientilor care au leziuni active, dupa expunere la infectie. Vaccinul imbunatateste specific apararea antivirala conducand la rezultate chiar in situatia leziunilor floride, active."
https://www.reginamaria.ro/......omplicatii