| alexje37 a întrebat:

Buna seara, TPU!
Acum 4 ani mi-a fost pusa o plomba pe un incisiv lateral de sus de catre medicul stomatolog. Aseara aceasta plomba s-a fisurat si impreuna cu ea s-a fisurat si o parte mare din dinte. Mentionez ca plomba in cauza a fost pusa in spatele dintelui, iar dintele este acum fisurat doar in spate, dar foarte sus, la cativa mm de gingie. Bucata mare de dinte se clatina usor, datorita fisurii din spate, dar in fata cand ma uit in oglinda nu se vede absolut nimic deoarece in fata inca nu a ajuns fisura.
Maine o sa am programare la medicul stomatolog.La ce ar trebui sa ma astept?
Mai poate fi salvat dintele?
Astept raspunsuri seriose din partea celor ce au trecut prin asta sau care se pricep.
Va multumesc anticipat! Funda :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Motherlode a răspuns:

Cred ca un medic bun o poate salva. Eu am avut o problema cu o masea care in timp s-a tot rupt pana cand a ajuns sa mai ramana doar jumatate. Din fericire am reusit sa o salvez cu o coronita. Nu stiu daca se procedeaza la fel si pentru incisiv sau daca exista alta metoda. Daca da, este putin mai costisitoar, dar nu mai rau decat sa o scoti si sa iti pui implant. Vezi ce recomanda si medicul si incearca mereu si o a doua opinie inainte sa iei o decizie. Bafta! happy

4 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Nu poate nimeni sa iti dea un raspuns concret, Chiar daca ar fi stomatolog. Singurul care poate sa-ti dea raspunsul este stomatologul dupa ce vede situatia.

| blackann a răspuns:

Ce fleasca ta intrebi aici, mergi la stomatolog mai repede!

| Motherlode a răspuns:

Cum a fost? Ai reusit sa il salvezi?

| alexje37 explică (pentru Motherlode):

Bună,Motherlode. Medicul stomatolog mi-a zis ca ma poate rezolva abia după sărbători. Cu un pivot și o coroana. Între timp mi s-a rupt de tot plomba și dintele se misca mai mult ca înainte, iar nivelul lui a coborât mai mult decât ceilalți dinti.