| Ropidox a întrebat:

Buna seara TPU! Am 15 si 6 luni si cum am spus in alta intrebare am anumite "surplusuri" si m-am gandit ca in aceasta vara sa fac zilnic cateva "chestii" cum ar fi:
-Sala
-Inot
-Karate
Deoarece vreau sa slabesc si sa imi scot in evidenta muschii
Si vreau sa stiu ceva. Daca fac sala de la varsta asta si fac si inot in aceeasi perioada imi opreste cresterea in inaltime?

Eu stiu cateva chestii si vreau sa imi mai spuneti daca am dreptate si ce ar mai trebui sa stiu:
1.La inot te dezvolti repede si mult.
2.Sala iti opreste inaltimea doar daca ridici greutati deasupra capului deoarece iti taseaza vertebrele
3. Dar stiu si ca daca te duci la sala oricum ai face iti opreste cresterea.
Iar 2 si 3 se bat cap in cap big grin

Va rog frumos sa imi raspundeti cat de serios puteti
Dau funda raspunsului care mi se pare cel mai bun si cel mai indetaliat
Si daca este si cineva care este din domeniu, nu vreau sa copiati de pe Google ca asta as fi putut sa fac si eu.
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Înotul nu are ce să îți strice sigur. Poți juca baschet. Dacă ai bani învață și karate, numai ca să te aperi. Dacă tu știi, că sala este ceva rău nu te du la sală. Gimnastica aia care se numea gimnastică Suedeză, nu are ce să strice. Când eram eu mic era și gimnastică medicală, vezi dacă mai există și acum. Era gimnastică de recuperare mai mult cu exerciții propuse de medici. Dar poți vorbii cu un asemenea medic, că bănuiesc că capitalismul distructiv P.D.L.-ist nu ș-a băgat încă, coada și aici.

| D0zzz a răspuns:

Eu nu am auzit vreodata ceva cum ca mersul la sala iti opreste cresterea... eu stiam ca iti intareste muschii. dar innotul e suficient, te inalta, te subtiaza, te modeleaza, incetul cu incetul vei arata asa cum vrei. dar nu trebuie sa te pui serios pe slabit pentru ca poti da in alte belele. te sfatuiesc doar, daca vrei, du-te la innot, e ff sanatos. si ai grija ce mananci. Nu face prostia de a tine cure de slabire. Toate vor veni de la sinewinking