anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Bună seara TPU,
Am și eu o problemă sora mea se numește Carmen și are 24 de ani și în urmă cu 5 ani de zile a suferit un accident în urma căruia nu se mai poate deplasa decât cu ajutorul unui scaun cu rotile și a devenit spastică atât la membrele superioare cât și la membrele inferioare.Noi ne înțelegem foarte bine în cadrul familiei dar cu toate acestea de 3 zile ea este deprimată și nu știu cum să o scot din această stare fără a fi nevoie de tratament medicamentos și de ajutorul unui psiholog.
Cel mai mulțumită sunt atunci când o văd pe ea fericită și cel mai mult îmi place să-i fac totul pe plac,
Țin să menționez că în această perioadă nu a acceptat pe nimeni în afară de mine în preajma ei și în această perioadă a avut și niște reprize de plâns dar dacă stăteam puțin de vorbă cu ea își revenea.O iubesc enorm.
Aș vrea și eu niște idei de activități relaxante pentru ea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| gelu1970 a răspuns:

Tu o cunosti cel mai bine belle.
incearca sa intelegi de unde sau din ce motiv a inceput sa fie deprimata. si nu te da batuta. cred ca ti-e greu, ca ai momente cand simti ca ai ajuns la limita, insa e sora ta. trebuie sa reusesti. pana acum spui ca tu ai fost sprijinul ei. un psiholog poate ca e un ajutor binevenit. partea cu medicamente nu o agreez nici eu. deci iti doresc multa rabdare si intuitie.

23 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Scoate-o la plimbare, prin parc, prin magazine, cumpara-i ceva frumos (o bijuterie, un parfum), du-o la un film. http://www.i-medic.ro/simptome/depresie

mira
| mira a răspuns:

Totusi este nevoie si de un psiholog.

| Mayar a răspuns:

Gandeste-te doar cum ar fi daca ai fi in locul ei, si nici atunci nu ai putea intelege prin ce trece. Altii se sinucid in asemenea situatii.
Nu se poate remedia cumva? Daca nu, vezi ce poate ea sa faca, astfel incap sa fie folositoare, sa se simta utila, ceva la care se pricepe si are talent.

| untu a răspuns:

Da-i sa manance o ciocolata neagra amaruie,,KANDIA" si du-o in sala sa faca niste exercitii terapeutice, sa faca putina miscare, masaje la picioare si la talpi, sa se roage la Domnul Iisus Hristos in fiecare seara pentru sanatatea ei, dar trebuie sa se roage si ea.Incet-incet,isi va reveni putin, va deveni optimista si va putea sa se vindece si va putea sa mearga din nou ca inainte! Amandoi sa nu va lasati batute si sa luptati pentru viata si sa fiti optimiste! Multa sanatate si mult curaj la amandoi!

| Felys a răspuns:

Cum sa nu fie deprimata in situatia ei,eu inteleg foarte bine starea ei de spirit,am avut si eu un moment in care credeam ca totul se naruie in jurul meu,cand viata mi-a fost afectata serios,nu imi mai doream nimic,asteptam sa mor si cam atat, nu cred ca vei putea sa o ajuti in vreun fel, pe mine nu ma ajuta nimeni si nimic, pur si simplu doar insanatosirea te ajuta sa iti revii la normal, in rest...incerci inutil, fericita nu va putea fi decat daca va putea merge din nou, imi pare rau ca par dura dar asta e realitatea

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Îți mulțumesc.Si vreau să-ți spun că nu-mi este greu deoarece o iubesc enorm și aș face orice pentru ea.

| gelu1970 a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti o persoana deosebita. sora ta e norocoasa sa te aiba.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Îți mulțumesc mult.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Crede-mă că are și alți prieteni în afară de mine dar în această perioadă nu i-a acceptat în jurul ei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vreau să vă spun că noi mergem impreună cu ea lunar la un spital privat din Turcia unde ne învață exercițile necesare pentru buna evoluție a ei din punct de vedere medical. Exerciții pe care le face chiar împreună cu mine după indicațiile date de medicii turci.
Ceea ce mă face cea mai fericită este faptul că la ea au fost observate progrese de către medicii turci.

| CVane a răspuns:

Chiar imi pare rau,prin ce trece ea,dar si tu,totusi e tanara,isi doreste sa mearga pe picioarele ei,sa nu mai depinda de tine,sa fie normala. Chiar imi pare rau si doresc sa fiti,cat puteti de fericite,si sper ca si tu sa o intelegi ca acel accident a marcat-o pe viata, si uneori poate isi aminteste de el, si de aia e asa de trista.
Iti doresc tot binele atat ei, cat si tie, si fii sigura ca Dumnezeu are planuri pentru ea.

| Lucian_Magnus_1980 a răspuns:

Oamenii tind sa-si traiasca depresiile in mod solitar. Isi va reveni de are psihic puternic.

| 1cristian1990 a răspuns:

Ce situati delicata ai in familie, te cred ca iti e foare greu! Dar sa nu uiti ca fiecare fiinta umana e unica si are un rost pe planeta aceasta! Vazand situatia ta ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt sanatos si ca m-a feit de rau si sora ta ne poate reaminti la toti ca in viata trebuie sa fi multumitor fata de Dumnezeu pentru tot ce avem si mai ales sanatate!

Ca si idee pentru relaxarea ei, eventual un jacuzzy, cititul, sa o plimbi cu scaunul, daca ai bani cumpara o motocicleta cu atas, ca sa o poti plimba si sa fie si putina adrenalina la mijloc. Reaminteste-i sa vada bucuriile simple si marunte ale vietii! Eu zica ca e deprimata din cauza ca se simte inutila, sa nu faci lucruri care sa o faca sa creda asta, dai de inteles ca e o persoana valoroasasi o iubesti asa cum este si simpla ei prezenta iti umple viata de feicire!

PS: Nu sunt medic sau psiholog, am incercat doar sa ajut! Iarta-ma daca am spus ceva gresit! Esti o persoana minunata ca ai grija de sora ta!

| MozZatY a răspuns:

Apreciez ce faci tu, cel mai important este ca esti alaturi de ea. Scoate-o la plimbari prin aer liber, sunt sigur ca apreciaza.

| MrAnonym a răspuns:

Esti foarte bravo ca o iubesti asa cum este.Cunosc o persoana si eu care nu simte membrele inferioare si se misca intr-un scaun cu rotile.Acea persoana era deprimata pentru ca credea ca e gata cu viata lui.Mereu cind se uita la alti oameni plingea uneori.Pentru ca e o durere pentru o persoana in scaune cu rotile.Cind vezi ca toti sunt sanatosi, iar tu nu te poti scula. Poate fi si in cazul cu sora ta.Tu ca frate niciodata sa nu o lasi sa cada la greu.Incearco sa o inveselesti, sa te joci cu ea, du-te cu ea la un film, pizza.Ca in acele momente uita de tot.Asa ea uita de scaun cu rotile.Tu trebuie sa ii dai un exemplu ca viata ei nu este sfirsita.Ca poate trai si mai frumos.Cel mai bine e sa afli care e cauza si sa vb cu ea.Sa ii explici de ce si cum. Spune-i ca o iubesti ff. tare si nu o vei lasa niciodata.Sunt centre specializate pentru oameni cu rotile, unde se distreaza ei.Joaca tenis, basket, voley.Ai putea sa o ajuti si cu un psiholog, dar mai bine sa ii arati tu ca o vei sustine mereu.Niciodata sa nu ii aduci aminte de acident si sa nu lasi pe nm sa o intrebe dc a ajuns asa.E o perioada ff.grea pentru ei.Si bravo ca o ajuti pe sora. Sper ca ti-am fost de folos, dar stiu cum e sa ai pe cineva alaturi in scaun cu rotile.Succes.Sper sa mai aiba o sansa sora ta sa scape de scaun cu rotile si sa mearga linga tine.Sanatate.

| Heliodor a răspuns:

Nu mi se pare ok sa depinda 100% de tine. Asta ii creste senzatia de neputinta. In teorie exista acea terapie in grup cu oameni cu probleme similare. Deci raspunsul meu ar fi gasirea unor prieteni care sa iasa si fara tine.

| Anonimm019 a răspuns:

Puteti incerca un joc, poate monopoli sau rumy laughingeu mereu ma joc cu sora mea!

| MrAnonym a răspuns (pentru Anonimm019):

Chiar cit de timpit poti fi, inca sa te rizi.Sora lui nu e intr-o situatie prea buna.Nu e de gluma.

| anonim_4396 explică (pentru MrAnonym):

Eu sunt fată se poate observa din username-ul meu.

| Anonimm019 a răspuns (pentru MrAnonym):

Eu nu rade-am de sora lui! Vorbe-am serios!

| EMY001 a răspuns:

Pai o poti scoate si pe ea la o plimbare printrun parc la un film undevar relaxant dar sa fiti decat tu si cu sora ta! (sincer iti spun asa am facut si eu cu sora mea de 18 ani a avut si ea un accident de masina si am reusit sa o sco din starea acea suparato sa chiar am inveselit asa te sfatuesc si eu pe tine sa faci)

| Ingrid16dulcik a răspuns:

Imi pare rau pentru cele intamplate! Tu ai putea sa faci lucrurile care ii plac ei cel mai mult insa sa se poata descurca si ea! Poate te ajuta si site-ul acesta :http://www.doctor.info.ro/......itati.html

| andreeaadr12 a răspuns:

Imi par foarte rau, dar parerea mea este ca timpul le rezola pe toate si se a acomoda, dar tu fa-o sa uite facand-o sa se simta ca o persoana normala