Are afazie, adica centrul din creier care se ocupa cu vorbirea a fost afectat si practic a uitat sa vorbeasca. Daca in 48 de ore de la atac nu va recupera vorbirea, va ramane cu afazie permanenta (posibil ca in timp sa reuseasca sa spuna cuvinte simple).
Isi poate reveni partial, adica sa ramana cu ceva deficit motor si aceasta afazie. Exista pacienti acre traiesc muti timp de zeci de ani dupa un accident vascular.
Dar un accident vascular este o problema majora de sanatate, care poate duce la complicatii severe si adesea duce la deces. Primele 4 saptamani sunt esentiale, daca va supravietui fara complicatii majore, este foaret probabil sa se recupereze partial si sa supravietuiasca pe termen lung.
Sanse mici de revenire. Buna asta cu mama a intrebat-o daca se face bine. Depinde si de varsta si a cita oara se intimpla povestea asta.
Si bunica mea a facut atac cerebral. A ramas paralizata la pat iar dupa doua saptamani a murit.
S-a intamplat ca a paralizat.Asta se intampla in caz de atac cerebral.Imi pare rau dar..nu isi va mai reveni.Cu ajutorul medicilor si a medicamentelor va mai trai, mai mult sau mai putin. Ce v-a urma? Trai greu de ambele parti si pentru bunica ta care va sta imobilizata la pat si cu ce judecata mai are, e constientaca e o greutate pentru voi si pentru voi va fi greu pentru ca av trebui ingriita non stop. Iti zic astea pentru eu am avut grija de mama mea care a facut atac cerebral, timp de nu mai putin 15 ani. Vai si vai,mancare cu lingurita,muschii ei se vor atrofia din lipsa de exercitii fizice,dureri noaptea,dureri ziua, pampersi schimbati, din cauza statului permanent tranzitul intestinal va fi ingreunat si de aici constipatie severa, laxative, supozitoare si clisme. Nu vreaau sa va sperii dar asteptati-va la al doilea atac cerebral.Mama a rezistat si la al doilea atac dar bineinteels ca de atunci nu a mai simtit nimic de la gat in jos. Putea vorbi dar nu se putea misca.
Dezleaga-ma si alte cuvinte pot fi interpretate sa o lasati sa se duca in ceruri sau poate avea mici halucinatii creierul ei nefunctionand normal.Nu poate vorbi dincauza parezei pe partea stanga.Imi pare sincer rau de bunica ta!
Exista sanse sa isi revina. Speranta moare ultima pana la urma, dar cum au spus si ei. e bine sa te astepti la orice.