| Alinarensuflet a întrebat:

Buna seara TPU!
Am o problema si as ruga sa raspunda doar persoanele care au habar despre ce este vorba.
Bunicul meu, 67 de ani, a fost diagnosticat cu tumoare in zona cailor respiratorii. A fost internat in mai multe spitale iar la ultimul spital i s-a pus acest diagnostic, acum este in Cluj Napoca, la spitalul de Pneumofizilogie.
Maine ar trebui sa i se faca o endoscopie la acea tumoare. In celalalt spital i s-a facut si acolo dar nu au reusit sa ajunga la tumoare deoarece zona este destul de greu accesibila, in spatele cailor respiratorii.
Intrebarea mea este, se poate intampla ceva rau in urma acestei endoscopii? El a semnat la celalalt spital pentru aceasta endoscopie. Celulele din acea tumoare se pot raspandi in organism? Exista vreo solutie de vindecare daca celulele nu-s cancerigene?
Va rog sa-mi raspundeti doar in cunostinta de cauza, nu vreau raspunsuri vagi.
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Bronhoscopia nu are riscuri mari. Cel mai mare risc este o mica sangerare, care poate fi controlata de medic. Ea nu determina raspandirea celulelor tumorale.
daca se reuseste biopsia, examenul microscopic va va spune daca tumora este maligna (cancer) sau nu, iar in functie de asta medicul ii va prescrie un tratament. daca tumora este benigna (necanceroasa), va fi rezecata chirurgical. daca este canceroasa, exista optiuni de tratament in functie de tipul de tumora si de cat de avansata este (cat de mare este tumora, daca exista metastaze ganglionare sau in alte organe)

0 răspunsuri: